Höstfärger

Det tar aldrig slut. Man kan spendera hur många helger som helst i trädgården med att höststäda, men det finns alltid lite till att göra. Den här helgen har jag tagit in alla dynor och vi har kopplat ur vattnet och framför allt plockat in de 500 miljonerna gröna tomater som hängde på de döda grenarna efter veckans frost.

Det svåra med att höststäda en trädgård är att man inte vill gräva upp saker som fortfarande blommar, Jag har en begonia som blommar helt galet, men jag vill inte ta in den i uterummet som jag gjorde ett år. Och jag vet att citronverbenan och ananassalvian tappar alla sina blad så fort vi tar in dem, så varför inte klippa ner dom och slippa alla torra blad i garaget? Nu har jag en burk med torkad citronverbena som man kanske kan ha att krydda med. Ananassalvians grenar hamnade dock på komposten.

Här kommer några bilder som jag tog i trädgården idag och ikväll. Vi unnade oss en varm skön bastu efter vårt uteslit. Min stegräknare sa 11 600 steg så det förklarade mina ömma fötter och onda rygg. Nu är vi nyduschade och insmorda i skön olja och ska äta och titta på första avsnittet av Så mycket bättre. En bra dag helt enkelt!

Jordgubbsblad
Nerklippt till fotknölarna pga mjöldagg. Nu blommar den igen! New Dawn II
Körsbärsträdet, snart kalt
Astrar från landet. Nu i vår trädgård!
Lite fägring vid entrén
New dawn at sunset!
Klematis vid ingången
Klematisen i hörnan med flaggstången bakom
Klematis Södertälje i solnedgång
Alunroten slog ut i våras och har blommat oavbrutet sedan dess. Det måste vara dem mest tacksamma blomman att ha i en trädgård!
Vädd
Hängkatsura
Skenkamelia
Sambuca nigra nu röd
Koreansk berberis och ormbunke
Koreansk berberis på ursprungsplatsen

,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.