En inte så fridsam söndag

Den här dagen kommer inte att bli rolig alls. Jag drack kaffe när vi kom hem igår kväll och satt sedan uppe så länge att koffeinet hann börja verka. Såg på klockan kvart i 3 och då hade jag varit uppe och ätit ost, läst vid köksbordet och provat allt! Så när Sven gick upp kom jag som ett vrak strax därefter.

Idag ska vi gå ut och gå en skön och härlig promenad är det tänkt. Men det börjar fel redan från början. Det är inte varmt och strålande fint väder som lovades i väderleksprognosen utan grått och blåsigt. Och vi klarar inte heller av att bestämma var vi ska gå. Vi tog med oss Annas bok i bilen för vi har några uppdrag innan vi kan gå på promenad.

Först är det dags att ta sig till renoveringsobjektet i Segersminne och se vad man får för vibbar av det. Och det fick man! Fast inte så trevliga. Visserligen var tomten (1600 kvm) och faktiskt ganska avskiljd, då den ligger flera meter nedanför huset på baksidan, där det är långt till huset som är granne på baksidan. Vi förstod att det var bergigt men tänkte att höjdskillnaderna kanske kunde göra att man kunde bygga pool och höja upp med pooldäck runtomkring. Men här kan man nog göra en bassäng som är flera meter djup med hopptorn om man ska gå ut från en altan på bottenvåningen.

Huset från baksidan

Det var faktiskt Sven som noterade vad buskarna i förgrunden på bilden ovan är. Det är Parkslide, eller falsk bambu som det också kallas. Det är väldigt invasivt och ett helvete att få bort, så det kvittar nog att hela gräsmattan är full av små slyskott, som snart kommer att växa upp till en djungel. Det är en minst sagt utmanande trädgård att ta hand om.

Stor tomt precis full med sly
Trappan ner till trädgården
Och ytterligare en…

Två trappor krävdes det för att komma ner till trädgården på ena sidan. På den andra sidan kom man inte ner alls om man inte ville slå sig igenom med machete, för parksliden växte tät och även vildrosor mm.

Fasaden på framsidan var helt täckt med murgröna! och det var allt annat också….

Murgröna över hela huset
Trappen från uteplatsen har inte beträtts på länge
Det går inte att komma fram till altanen!

Det var en fin trappa på sidan av huset. Där hade man gjort ett uterum. Det gick inte att ta sig fram till det heller så snårigt var det. Men jag kunde känna igen deutzia, forsythia och en fruktansvärd mängd spirea. Det är ju något som sprider sig helt ohejdat!

Buxbomen måste vara det mest värdefulla på hela tomten….

Vid infarten hade spireran spridit sig så att den var typ 3 meter djup, ett sånt slöseri om man vill ha ut mycket av sin trädgård. Buxbomen var jättefin men det var nog det enda. Det fanns Plommon och krikonsnår, som inte heller gick att gå igenom och fruktträden nere i trädgården såg värre ut än våra träd på Magneberg. Men det fanns i alla fall fruktträd.

Men bli ganska ledsen när man ser den här skylten. En gång i tiden så bodde en familj här som planterade allt och skötte det. Och man kunde se att huset varit skött en gång i tiden…

En gång i tiden…

Man har satt ett utgångspris på 4 miljoner för huset. Och det kanske man skulle kunna få ut någon annan stans men området var verkligen inte trevligt. Det ligger nära Huddingevägen nästan vid Hagsätra, men snett emot låg ett nerbrunnet hus, och nästan alla villor hade misskötta trädgårdar och en massa gamla bilar på tomten. Så det kändes inte så tilltalande. Jag vet inte ens om en byggfirma kan bygga en massa parhus på tomten och sälja dyrt sedan. Känns inte som ett ställe människor som vill bo i färdiga hus, vill flytta till. Trots att man kunde gå och cykla mot Hagsätra så var man billedes tvungen att ta sig via Stuvsta och tunneln mot Huddingevägen för att komma dit. Jag känner mig INTE sugen på att renovera hus och trädgård från den nivån….

Burkar till Anna

Nästa anhalt var Högdalen för att lämna Annas blommor till henne. Hon kunde inte bära dem själv och de kom inte med i “flyttlasset” i torsdags. Så jag satt med allt i knät. Jag hade även köpt en pillerburk till henne nu när hon måste medicinera sig för att inte ha så ont. Den stora burken är till för tuggummin. Superbra, jag har en själv!

Det blev Ågesta som blev vårt promenadmål idag. Fast så himla lång promenad blev det inte för när man skapar skidspår och packar snön så blir det väldigt isigt även när det smälter. Så vi tog den extremt korta slingan och gick nog bara en knapp kilometer. Men några kort hann jag ta med kameran.

Bilder från spåret vid Ågesta

Sen åkte vi förbi Hortus/Plantagen i Farsta och köpte 2 hibiskusar och en innerkruka som jag hoppas passar till den nya glaskrukan som vi köpte igår. Vi tänkte jobba i trädgården för att få frisk luft när det inte blev någon promenad. Sven skulle sopa upp alla grenar från björken på uppfarten och jag tänkte rensa rabatten med alunrot. Men först skulle vi äta vår matsäck i uterummet.

Matsäcken åt vi hemma i uterummet istället

Det var en väldigt spännande macka vi åt. Jag sa till Sven att lägga på camembert på äggen när han stekte dem. Eftersom det var brieost så trodde han att getosen var camembert och la på det. Och på det sen även kaviar. Det blev en annorlunda macka kan man lugnt säga.

När vi satt där kom en polisbil i full fart och en granne stannade mitt utanför oss. När vi gick dit kom det ännu fler polisbilar. Till sist var det 6 stycken och en polishelikopter flög ovanför oss. Utanför grannen stod en tjej och en kille med cyklar och påstod att de hade cyklat förbi och sett ett pågående inbrott och stannat. Killen blödde som bara den från sitt finger.

Ja, och sen kom den utsatte grannen hem och det visade sig att det var vaktbolaget som ringt när de såg att någon bröt sig in och frågat om de skulle ringa till polisen. Så det fanns nog bra bildbevis, förutom DNA-spår av blod, för självklart var det killen som brutit sig in. Och hög som ett hus var han dessutom. Jag fattar bara inte hur vi kunde missa det den korta stunden vi satt och åt. För precis innan dess hade vi stått och hängt vid staketet och kollat vad det var som lät. Men det är ju självklart att man inte bryter sig in när någon tittar på. Sen hade det ju varit bättre om det varit en av de utländska ligorna som brutit sig in istället för en klumpig knarkare. Så att man fick bort dem från gatorna!

Fullutryckning
6 polisbilar och en helikopter

Det var svinkallt i trädgården men jag lyckades rensa en liten del i alla fall. Nu om det blir varmare och ljusare på kvällarna så kommer man till och med att hinna vara ute när man kommer hem från jobbet, förutsatt att man kommer hem i rimlig tid.

Snödropparna blommar för fullt nu!

Självklart hade jag ingen jord hemma, trots att jag sa det i affären…. Men planteringsjorden som låg vid komposten var inte frusen så jag använde den. Hoppas inte att jag dödade blomman, som blev så här fin i sin kruka. Jag har aldrig lyckats med hibiskus förut men någon gång måste vara den första!

Den nya krukan med två laxrosa hibiskusar i.

Det går däremot mycket sämre med min odling. Jag fick några “pluppar” som man odlar i från IKEA, men det  händer ju titt som tätt att man glömmer att vattna dem. Och då torkar de ju. I år tänkte jag se till att luktärtorna blommar redan i början av sommaren! Men jag vet inte om jag kommer att lyckas!

Luktärter som sliter

Vi gick in vid 4 för då var vi ganska genomblåsta. Vi har fortfarande inte lyckats få bort de gamla handtagen men nu gjorde Sven ett försök, och när man vet hur man gör så. Tyvärr är de lite mindre än de tidigare så man ser en lite ring, men jag kanske kan tvätta bort den. Visst blev det mycket finare?

Dj-a handtag
Nytt (gammaldags) handtag ÄNTLIGEN!!!

Ja, nu gäller det bara att hålla sig vaken till kl 21 när “Innan vi dör” börjar, och istället för kaffe kanske jag ska prova det här teet som vi köpte i en ekologisk mataffär igår.

Kanske lite te?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.