Gå i gamla Linköping

Så är det måndag och sista dagen på påskhelgen. Idag är det fint väder så vi provar om vi kan åka bort till Valla Gård idag då.

Anna och Ella läser böcker. Det är svårt att tänka sig att den här stora tjejen en gång passade lika bra i pyjamasen som Ella nu gör. Tyvärr får man inte det minsta minne av Anna som liten när Ella går runt, för hon är en helt annan person. Då minns man mer Anna som liten i hennes nuvarande nattlinne som hon brukade ha på landet och som vi nog köpte när hon var 11år.

Vad har de där två gemensamt?

Små barn med långt hår ska se ordentliga ut i huvudet, har jag alltid tyckt. Så jag ger mig på att göra flätor på Ella när hon sitter på pottan. Det är bättre än tofsen hon hade i går som gjorde att mössan ramlade av hela tiden. Men när jag kom till den andra flätan så upptäckte jag att det knappt fanns något hår kvar på den sidan…. Men det blev ju bra, och satt kvar hela dagen så i morgon kommer hon att ha änglahår på dagis!

Farmor fixar flätor

Det var lite varmare än igår men det berodde bara på solen. Det var snö på marken och is på gångarna och någon smart person hade satt på Ella gummistövlar som var snorhala! Och inte ville hon åka vagn heller trots att Sven kämpade så länge med att få ihop den!

Inte sitta i vagnen
Hålla handen

Vi hamnade borta vid Skogsstigen där det ska finnas djur, men de står väl inomhus för att inte frysa så som vi gjorde. Så vi fick nöja oss med konstgjorda djur, men det var nog lika bra. Har svårt att se hur Ella skulle kunna rida på en riktig ko eller får!

En jättepippi!
En Mu…
…och en Bä

Om man fortsatte den här vägen ska man tydligen komma till Valla Gård som ska ha djur, men med tanke på att jag redan haft både influensa och vinterkräksjuka så tänker jag inte toppa det med en bruten arm, så den vägen går vi när det tinat, nu när man inte hade sandat vägen alls.

Skogsstigen får vi ta en annan dag!
Här var det isigt

Men det fanns ju butiker att slinka in i. Förut brukade jag handla all min tvål i Gamla Linköping, men det var innan jag började köpa BodyShops pumptvålar. Vi visade Ella gästtvålar med djurmotiv. Men när vi bad henne lukta på tvålen, så slickade hon istället, så det fick vi sluta med.

Vi hittade en alldeles underbar affär som heter Handmålat där hon säljer en massa gulliga saker som man sedan kan skriva texter på. Jag köpte den finaste prinsessan med klänning med rosknoppar och så fick vi Ella skrivet på magen på den. Nu står den i hennes rum.

Här är länken till henne hemsida! Väl värt ett besök!

Små prinsessor

Man kanske inte tänker på det när man går runt, men de flesta husen är flyttade ganska sent. Vi såg ett hus som flyttades 1996. Det är ju fantastiskt att det här finns att titta på. Min farfars far eller liknande var polis, och han finns på bild inne på posten (som inte var öppen idag).

Så fina hus i Gamla Linköping
Mycket kullersten är det

Sen var det dags att åka hem. Ella var trött och det var vi också. Vi skulle hem och fika så vi kunde åka hem till Stockholm sen. Det var bara att hoppas att mamma och pappa hade hunnit med alla sina ärenden.

Vi fikade och sedan gav vi oss iväg vid kvart i 2-tiden.

Jackan som jag sydde till Erik när han var liten!
Hejdå, nu ska jag sova middag!

Efter att ha genomlidigt bilköerna som uppstod mellan Linköping och Norrköping och som berodde på att det *hjälp* körde en lastbil i innerfilen, så att alla bilar måste åka i ytterfilen i flera kilometer innan de körde om den, och sedan ligga kvar i ytterfilen ifall det kanske kom någon mer lastbil, så bestämde vi oss för att åka av och ta Mörkö-färjan och stanna till på Eldtomta Café och ta en räkmacka. Det är ju trots allt fortfarande påsk!

Vägen till över Mörkö är alltid vacker
På färjan
Det ser inbjudande ut…

Det såg nästan ut att vara badtemperatur i vattnet men vi vet ju bättre.

På Eldtomta Café hade man tänt en brasa och det var varmt och mysigt och vi beställde våra räkmackor som var väl värda att vänta på!

Ett bord vid öppna spisen
Räkmacka = Räkfrossa!

Erik skickar sms och visar den nya tvillingvagnen de köpt för att få rum med 2:an till sommaren. Nu var det minsann inget problem att vilja sitta i vagnen!

Nu går det bra minsann!

Vi kom hem cirka en timme senare än vi borde, men utflykten var så värd det. Vi packade upp sakerna vi hade köpt. Till exempel hittade vi äntligen ett servettställ som vi letat så länge efter. Och då hade vi väldigt svårt att välja mellan de olika motiven. Bengt och Lotta är det finaste jag vet!

Ena sidan – Sven fikar
Andra sidan – Jag fikar
Nu börjas det. Växterna skriker VI ÄR TÖRSTIGA!

Till vår nya lampa med glaskupor som vi hängt upp i vardagsrummet behövde vi en bra dammvippa. Vi hittade en svensktillverkad av riktiga strutsfjädrar. Snacka om exotiskt!

Smart grej 1

Innan vi lämnade Linköping så åkte vi till Jysk och köpte ett nytt täcke till mig. Jag har trott att jag frusit för jag varit sjuk, men eftersom jag är frisk och fortfarande fryser så har jag kommit på att det beror på att stoppningen helt försvunnit i täcket. Nu köpte jag ett täcke utan fjädrar men med mullbärssilke i istället. Undrar vad som kan vara miljö-ovänligt med detta då? Jag hoppas att naturmaterialet kommer att andas och göra täcket både varmt och svalt. Vi får väl se. Jag kanske hatar det för det kändes lite som att dra lump över sig. Verdal heter det, och Sven köpte inget utan ska behålla sitt gamla skal ett tag till. Sen köpte jag nedanstående fiffiga grej (jag hade lika gärna kunnat använda påsklämmor. När jag tog kortet så öppnade sig Youtube och körde en instruktionsfilm. Det var för att den läste av QR-koden förstod jag efter ett tag.

Smart grej 2?

Hemma blommade påskliljorna för fullt tillsammans med ormhasseln.

Påskbukett

Och jag lyckades inte smita undan fållningen av Svens 3 par byxor han köpte förra gången vi var i Linköping. När han tvättat dem så hade ett par krympt till perfekt längd, ett par fållade vi 4,5 cm och det andra paret får vänta. Man ska inte förta sig!

Vi fållar byxor

Lite TV och sen prova täcket!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.