Jag “fönster” shoppar

Det finns en massa saker jag skulle vilja komplettera med här hemma men det är så himla svårt att få tag på något som man vill ha. Jag håller ju på just nu att sy ett överkast för jag inte hittar något som passar, men ska jag verkligen behöva väva en köks- och en hallmatta och bygga en soffa själv?

I hallen skulle det vara fint med en liten soffa som stod på väggen utanför arbetsrummet. Väggen är bara ca 145 cm bred och djupet på utrymmet är 60 cm. Och nu har jag suttit hela kvällen och surfat på schäslong, divan, liten soffa och fåtölj och usch vad mycket skit det finns. Vad jag egentligen skulle vilja ha är en Alf Svensson Teve-fåtölj. Vi hade en sådan hemma när jag var liten och den är så ful så den är snygg. Periodvis sitter jag och letar bland bilderna på internet och ser att det har sålts ett antal på Tradera men alla auktioner är redan stängda. Så också i kväll. Men om ni hittar någon som vill bli av med en fåtölj enligt bilden nedan så säg till mig.

Alf Svenssons TV fåtölj

Det jag hittade i kväll var denna soffa. Den skulle passa precis i den här färgen i hallen.
ENVY 2 SITS

Comments

  • Tack för ditt svar. Ett “ben” i en ring lossnade, då jag vred litet på det. Nu håller maken på att värma limmet som benet är fastsatt med, så det mjuknar och vi kan kanske lossa det också. Det här tyget verkar vara original, för tyget var påsatt innan mässingsringarna sattes dit.

  • Lagom till jag ska klä om min nyförvärvade Teve-stol, hittade jag din sida, om omklädning. Hur bar du dig åt för att få bort mässingsringarna som håller benen på baksidan?
    M v h
    Barbro

    • Hej Barbro och grattis till stolen! Jag kollade in mina bilder och jag tror aldrig att vi tog bort ringarna utan vi klädde stolen trots att ryggstöds “pinnarna” stack upp. Däremot plockade vi loss ryggstödet och klädde om det innan vi satte tillbaka det. Vi klädde om den på samma sätt som det var gjort tidigare nämligen, och jag tror att det tyg vi tog bort inte var orignal heller. Men det var ju rätt länge sen. Tänk vad man glömmer FAST man dokumenterar!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.