Julmarknad på Zetas

Välkommen till Zetas!

Vi såg i tidningen att det var julmarknad på Zetas i helgen. Det kändes som en lagom promenad i det nya vintervädret.

Det var kallt och ruskigt att gå dit men väl inne på Zetas var det hur mysigt som helst och julmusiken flödade.

Julstjärnan är tänd
Välkomnande ljus

I stånden såldes marmelader, vinäger, bröd, stickat, tovat och en massa annat. Samtidigt fanns ju allt det “vanliga” som man kunde köpa på Zetas, som hade bunkrat upp med en massa julymysiga kransar och blommor.

Julmarknad på Zetas
Det fanns många stånd, med stickat, sytt, tovat, hemlagat mm
Det var ganska mycket folk där också
Det såldes bröd också

Vi köpte korv med bröd, men som vanligt var det inte vanligt. Det var världens godaste choritzokorv i ett runt grovt bröd fyllt med surkål och på det lade jag ajvar relish för att verkligen få en utmaning när jag åt. Det kändes som det var den godaste korven med bröd jag någonsin ätit, men hungern var väl en av kryddorna förstås!

Det fanns gott om möjligheter att värma sig utomhus
Julstjärnor och en massa granris överallt.
Vi fick se hur en skimmia SKA se ut.

Jag kunde visa Sven hur den skimmia ska se ut egentligen. Jag planterade för flera år sedan en sådan i rabatten, men den har aldrig blommat och jag tror inte den har vuxit en millimeter heller. Hmm…. kanske ska ställa den in en korg istället!

Världens sötaste fåglar!

Julklappstips till mig om ni inte kommer på något! De är så söta!

Inomhus var det väldigt trångt, men oj så mycket fint det fanns! Bilderna talar för sig själva!

 

Vi köpte bara en liten present till våra kompisar som vi var hembjudna till i kväll. Det kändes som om det var allt eller inget, och den här gången stod vi över. Men vi bor ju så nära så ändrar jag mig under dagen så kan jag bara springa bort. Men jag vill hellre ha en ny nätverksrouter, så idag blir det ett besök på webbhallen istället!

,,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.