Makabert i Roskilde

Så blev det bron över Store Bält igen!

Broar är roliga att fotografera!
Broar är roliga att fotografera!

Vi bestämde oss för att det var dags för en frinatt! Hotellet var helt ok men vi var inte imponerade av deras ekologiska meny och fick tips om olika restauranger på stan. Naturligtvis hittade vi den som troligast var sämst.

Hotellet
Hotellet
Bara en massa korridorer
Bara en massa korridorer
Bones - en restaurangkedja som inte behöver komma till Sverige
Bones – en restaurangkedja som inte behöver komma till Sverige
Och så hamburgaren
Och så hamburgaren

Det var väldigt viktigt hur man gjorde på restaurangen. Var och en skulle fylla i ett litet beställningspapper där man kryssade i vad man ville ha. Jag hade kryssat i för både mig och Sven och fick göra om för så fick man inte göra. Hamburgarna var enorma men inte särskilt goda, och mysfaktorn var 0, så när vi hade ätit upp så åkte vi till hotellet och la oss. Vi har väl aldrig lagt och så tidigt som vi gjort under den här resan, men semester är väl vila?

Vi missade ju kyrkan i Ribe så det tänkte vi gottgöra med att titta på Domkyrkan i Roskilde. Den var ju fin men det var ju lite makabert med alla kistorna som stod överallt.

DSC04940DSC04941DSC04962DSC04969Då var det mycket roligare att titta på alla de målade porträtten av kyrkans biskopar. Det är så kul att se modet i målning. Vilken skillnad det är. Här kommer 4 bilder med de äldsta först och de nyaste sist!

DSC04950

DSC04953

DSC04955

DSC04956Vi var i kyrkan samtidigt som en högstadieklass så det var ganska stimmigt, men när vi skulle gå ut kom det en dagisgrupp och de smög så försiktigt och alla gick och hyshade. Så söta!

I går kväll när vi gick till restaurangen så såg vi en lampa i skyltfönstret som vi kom på skulle bli bra i köet. Och varför inte sätta två bredvid varandra trädda på en teakträbit. Så nu var vi tvungna att köpa den, men tyvärr hade man bara en i affären. Vi började leta efter återförsäljare och hittade flera byggmarknader. Den första vi provade såg ut som en brädgård, men väl inne så fanns lamporna där. Nu ska vi hem och fixa!

Nordlux Float 18 koppar
Nordlux Float 18 koppar

Sen var det äntligen dags att sticka hem igen!

I den här tunneln har Sven fått motorstopp och blivit bärgad ifrån en gång!
I den här tunneln har Sven fått motorstopp och blivit bärgad ifrån en gång!
Och så Öresundsbron i regn och vi är i Sverige igen!
Och så Öresundsbron i regn och vi är i Sverige igen!

Det är tisdag och vi har semester kvar. Vi sticker till landet och sover där i sängar som vi är vana vid!

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.