Måndag Skövde

Idag skulle jag på Workshop i Skövde. Om man tog X2000 så skulle det bara ta 2 timmar men lite tidigare fick jag allt gå upp. Minns inte när jag sist åkte tåg, jo förresten, det var när jag hälsade på Anna i Linköping. Så här stod jag då på perrongen och väntade, för det tog trots allt inte så lång tid att gå från tunnelbanan till Centralen!

Det var fullt på perrongen
Den osminkade sanningen
Snubben med stolen klev av i Hallsberg

En man stod med en medtagen stol, vilket fick mig att undra hur fullt det skulle vara på tåget egentligen. Men det var ingen fara! Man for lite andra vyer av Stockholm när man åker tåg!

Årstaviken
Nån åker

Men eftersom jag mindes att jag brukar bli åksjuk av X2000 så var det här den vanligaste synen!

Min utsikt

 

Vi fick frukost och det var ju bra eftersom jag hoppat över den hemma! Har börjat med 5-2-dieten förra veckan, mest för att slippa logistiken kring att äta 2 dar i veckan. (Tänker jag på det som bantning så kommer jag omedelbart att gå upp 3 kg för sån är människan!) Men eftersom jag ju inte kan sitta i Skövde och vara oförskämd, och jag dessutom beställt en räkmacka på vägen hem, så får jag nog flytta min 2-dag tills i morgon!

Försökte sminka mig men spegeln var för repig och tåget skakade för mycket. tur att man fortfarande är naturligt vacker!

 

Min frulle

 

Tåget gick i tid och inga förseningar heller. Enda problemet var egentligen att luftkonditioneringen var trasig i tåget, men de sista 45 min så bytte jag vagn. Efter 2 tim var jag framme och det blev taxi den lilla biten som tog 10 min att gå tillbaka sen. Väl framme mötte jag min arbetskamrat som kom från andra hållet och med ett annat färdmedel!

Helen

Inexchange ligger i nya fina lokaler och maken till trevligt utformad arbetsplats får man leta efter! Och vi kom mitt i den gemensamma morgonfikan (mer mackor om man ville!)

Inexchange

 

Vid 12 gick vi iväg och åt en supersmaskig lunch med halstrad gravlax med potatis och oj vad gott det var! Men det här var jag varken van vid eller beredd på!

Det börjar regna

 

Mötet slutade så tidigt att jag hade kunnat boka min ej ombokningsbara biljett en timme tidigare, men jag tänkte förena nytta med nöje! Alla ni som vet vilka problem jag har att hitta nytt tyg till kökssoffan, förstår att jag börjar bli desperat. Så vad är bättre än att handla i en småstad istället, där allt finns, till skillnad från Stockholm och internet? Så en snabb promenad in till centrumdelarna och stoppa någon kvinna var allt jag behövde!

Scandic hotell
Park
Uteservering

Jag hittade två stycken och de kunde meddela att den enda butiken inne i stan hade stängt idag för att förbereda en stor utförsäljning som startar i mirgon. Båda skulle gå dit då. Men inte jag! Hamnade istället i den obligatoriska gallerian med de obligatoriska affärena. Tog en bild på butiksskylten och gick tillbaka till stationen och satte mig och väntade på mitt tåg!

Same same
I väntans tider

Och varför varför kan de aldrig ha en karta över hur vagnarna hamnar på perrongen. Jag fattade inte ens i vilken riktning tåget skulle komma, men när jag såg att vagnarna skulle åka i omvänd ordning så bytte jag till att stå längst bak på perrongen istället för längst fram!

Tåget kör baklänges

 

Och när tåget kom så frågade jag en medpassagerare om det var rätt tåg, för det brukar alltid gå något regionaltåg till samma ort 5 minuter innan som stannar vid varenda mjölkpall och tar dubbelt så lång tid!

Så nu sitter jag här och fryser med kofta och allt (så jag antar att luftkonditioneringen funkar) och väntar på min räkmacka!

Spegelselfie

 

Om ni trodde ni skulle få se en bild på räkmackan så tog ni fel! Jag var så hungrig så den massakrerades omgående, och förutom att alla ingredienser låg för sig på mackan så man var tvungen att blanda själv, var den precis så god som någon Facebook vän hade beskrivit. Tog dock en stund innan jag fattade att det var pepparrot och inte senap i majonäsen!

Men Ramlösan kan jag visa!

Det här var ett så snabbt tåg att det inte ens stannade i Hallsberg. Jag undrade varför det tog så lång tid innan vi kom dit men när jag kollade ut genom fönstret så åkte vi precis förbi Flen!

30 minuter kvar tills jag är framme och ytterligare ca en timme tills jag är hemilihemma!

I morgon är det lön och på onsdag ska jag byta till Gmail på jobbet! Vem säger att livet inte är spännande?!!! Och en dag ska jag hitta mitt tyg även om det inte blir i Skövde!

,

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.