Mässdags igen!

Det var nog två år sen senast vi var på Möbelmässan. Den gången var vi bara tvungna att åka till Länna möbler efteråt och köpa en ny kökslampa vi hittat där. Ja, och sen var det säkert en massa andra saker som hittade men som jag har glömt nu. Vi tyckte det kunde vara en trevlig anledning för Erik och Susanna att komma upp och hälsa på. Det var bara en publik dag så lördagen måste det bli.

Dom kom redan på fredagskvällen och då hade jag lagat lamm och couscous. Vi skulle ju bli rätt många eftersom Anna och Christopher skulle komma också. Ella visste precis vad hon skulle leta efter när hon kom hit, och från att ha sovit hela vägen i bilen så var hon pigg igen på några minuter!

Gunghästen får lite motion
Alla dörrarna ska öppnas och alla djuren släppas ut

Kvällen ägnades åt umgänge och mat och tydligen var vi duktiga och hade plockat undan alla mobiler för inte ett enda kort blev taget! Och inte såg vi På Spåret heller, men sent blev det ändå och en himla massa babbel.

Nästa morgon var det tänkt att vi skulle hänga på låset på mässan innan det blev för mycket folk, men det var både OS (Charlotte Kalla tog ju OS Guld lite passande enda gången jag kommer att titta på OS) och så skulle vi ju få i Ella så mycket onyttigt som möjligt! Fast prickig korv var mycket mer poppis än chokladpålägg den här gången.

Hos farmor och farfar får man alltid spännande saker till frukost
Farmor fick minsann dit pippilotter idag

Vi var i alla fall vid mässan före 11 och även om det var mycket folk i kö till kassorna så berodde nog bara det på att folk inte lyckades få fram sina QR-koder på mobilerna när de skulle gå in…. Där inne var det gott om plats.

Dags för mässa
Finaste soffan som vi nästan köpte…
Finaste stolen tyckte Ella
Spännande belysning – Snart i Claugs trädgård
Ovanlig soffa
Ella hittade en monter hon gillade
Och jag hittade en monter jag gillade

Vid halv 2 tog vi en matpaus. Då hade Ella fortfarande inte sovit något. Förutom att hon vid ett stånd absolut vägrade gå vidare (till kvinnan i monterns stora förlägenhet), så skötte hon sig exemplariskt!

Lunchrast
Det var 5 ggr så gott som det såg ut!

Och efter maten slocknade Ella, men vi var i ärlighetens namn rätt färdiga också. Det var tur att vi tog A-hallen sist, annars hade vi missat en massa för till slut orkade vi inte titta längre!

Den soffan såg inte fy skam ut!
Om man var glasblåsare så….
Snyggt hallbord
Takdekoration

Vi skulle få främmande kl 4 så det blev lite tight om tid i slutet. Men med en tung kasse fylld med intressanta broschyrer så bar det hemåt igen. Vi var helt slut, men okej då, vi är inte gravida i alla fall, som Susanna sa.

En hel kasse med broschyrer blev det!

Det var meningen att vi var bortbjudna i kväll, men då en av värdarna hastigt insjuknat i influensa och låt hemma i karantän, så bestämde vi att vi skulle vara hos oss istället. Det blev ingen matlagning utan vi tänkte hämta pizza på vårt favoritställe på Gamla Södertäljevägen, som hade bytt ägare visade det sig. Några tråkigare och mer smaklösa pizzor har vi nog aldrig sett. Men det kan man ju inte veta i förväg, så det var bara att tugga och svälja. Ni kan ju själv tänka er hur det såg ut hemma, då jag lagt beslag på matsalsbordet med mitt 3000-bitars pussel som jag inte hunnit klart med. Vi fick sitta i köket allihop, 7 vuxna och två barn som skulle prova allt!

Det skiljer ett år mellan Erik och Viktor men de var ändå kompisar under hela uppväxten. Nu skiljer det en månad mellan Ella och Ingrid, men de var inte lika bra på att leka med varandra ännu, men det berodde väl mer på åldern. Men de lekte med samma leksaker, och blev nästan inte alls arga om de tog varandras saker. Disko till Mora Träsk mfl var en hit ända tills de krockade mer varandra. Men allt var förlåtet sedan när de fick hoppa i våra sängar. Vid halv 8-tiden tog det roliga slut och Ella somnade som en sten medan vi andra såg gårdagens På Spåret. Vi somnade allihop redan kl halv 11!

På väg upp på “studsmattan”

Nästa morgon hamnade nästan all yoghurten i munnen! Träning ger färdighet.

Söndag morgon

Anna skulle komma förbi med några av sina teckningar innan de andra åkte hem till Linköping igen. Det räckte med att säga till Ella att Anna skulle komma, så ställde hon sig meddetsamma vid dörren!

Om man säger: Anna kommer
Dags att åka hem

Kl halv 12 åkte de hem och det blev så tyst här hemma. Vi plockade undan alla leksakerna och städade upp det som behövde städas.

Men vad knöligt det var här då
Det var här Ella gömde underläggen

Sen stack vi iväg till Bauhaus för att köpa en lampa till utrymmet med skohyllorna och en Nexa kontakt så vi kan tända och släcka det vi sätter i uttaget ovanför vardagsrumsfönstret. Vi har haft en dosa liggandes i flera år, men när Erik skulle visa hur man monterade den så visade det sig att den inte funkade med LED-lampor så vi fick åka och köpa en ny.

Släckt lampa
TÄND LAMPA

Ja, och så skulle jag visa den fina lampan vi köpte i Danmark: Here comes the sun heter den och är så fin och ger ett så häftigt ljus. Men att korta sladden var kanske inte en jättebra idé. Nu tar det lite längre tid att få den att fungera, helt enkelt!

Och Sven han fixar

Medan jag pyntar här hemma, och ställer fram de fina tulpanerna jag fick igår.

Och jag pyntar

Och ställer fram nya krukväxter i köksfönstret. Min suckulent som jag haft i flera år började helt plötsligt att ruttna, och den lilla minigranen som vi hade i julas barrade som bara den, och åkte ut i uterummet (för den skjuter en massa skott samtidigt). Men de här två svarta rosenkallorna är ju häftiga! Även om hemgjorda krukor inte alltid blir lika stora…

Nya blommor i fönstret

Nu när jag klarat av hela helgen utan matbordet, så är det ju ingen brådska att få klart pusslet. Det är inte många bitar kvar, men det är den allra svåraste delen!

Nästan färdig

Och så äntligen, fast i god tid innan Bron börjar så hänger den där och lyser så fint, och jag inser att jag alltid kommer att behöva ha en krukväxt där att lysa upp. Here comes the sun!

Minsta storleken för att det är så söt!
Och vilket ljus det blev!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.