Mattor

Som jag nämnt tidigare så försöker vi fjärrstyra vissa lampor hemma och har även lagt in ett tändnings- och släckningschema. En av dessa lampor är Svens sänglampa och jag är hjärtinnerligen trött på att vakna klockan 6 varje morgon av att det blir alldeles ljust i sovrummet. Jag vill ha en golvlampa ståendes i hörnet i sovrummet, och det var i avsikt att hitta en sådan som vi åkte till Box-huset i Kungens Kurva.

Hela byggnaden är ett sorgligt kapitel för sig, men idag var det ännu värre än tidigare med endast 4 butiker kvar (och då räknade jag inte in de två sängbutikerna som är helt ointressanta). Det visade sig att lampaffären flyttat ut i april, vilket visar hur ofta vi är där, för lampbutiken är väl där vi handlar mest. Men det finns ju även SmartSell så där kunde vi ju titta.

Bredvid låg en mattaffär som vi sett annonsera att det är halva priset i flera veckor. Och visst hade de mattor vi tyckte om, men det var den första vi såg som vi föll för. Jag vet inte om det beror på att jag tillbringat så mycket tid i hallen med att sy mitt lapptäckte och då blivit inspirerad, men den här mattan blev det:

Ny hallmatta

Det kan också bero på att den påminde väldigt mycket om vår vardagsrumsmatta från Axeco, som jag älskar över allt annat.

Gammal matta

Som sagt, det fanns hur många fina mattor som helst, och vi kunde inte låta bli den här lilla “godingen” som passade perfekt i köket. Den är i ull.

Ny köksmatta från Boxhuset

I början på veckan (när vi också letade efter lampor) och var i Skärholmen, hittade vi äntligen en matta som skulle passa under vårt köksbord. Jag vet att det inte är så praktiskt med mattor under bordet, men hallå, vi är två vuxna människor utan barn, så vi ska väl klara det. Och linoleumgolvet vi lade, visade sig inte hålla så himla bra kvalitet som vi hade förväntat oss. Den här mattan från Åhléns var både billig och går att tvätta.

Ny köksmatta från Åhléns
Närbild på gåsöga

Att vi tyckte om den mattan beror säkert på att duken på bordet också är i samma mönster, så man har liksom vant sig vid att det passar ihop med köket.

Nå hur var det nu på SmartSell? De tre lampor de kunde erbjuda var inget jag ville ha i mitt hem, så det blir att leta vidare. Allt jag vill ha är egentligen en diskret, billig lampfot för skärmen har jag redan från en annan lampa, som vi köpte ny skärm till.

På vägen ut gick vi förbi den tredje öppna affären och den hetter Trademax och säljer egentligen möbler på nätet, men de har den här butiken tillfälligt tills den slår igen när Decathlon flyttar in i Boxhuset. Där stod ett soffbord som såg väldigt nätt ut. Vi har tittat av och till på ett nytt i vardagsrummet och när vi lyckades pruta ner det som ett visningsexemplar så slog vi till.

Nytt soffbord

Jag ska se till  att hitta en mindre duk bara. Det var väldigt roligt att gå in på Rejta och läsa alla omdömen. De har verkligen problem med imagen. Och jag undrar vem som skrivit de positiva omdömena egentligen. Jag lägger in en direktlänk här om du vill kolla!

Ja, så nu gäller det bara att bli av med det gamla soffbordet. Det är handgjort, och tillverkat av en möbelsnickare som min keramikkompis var gift med. Det är i massiv ek med glasskiva. Har verkligen fyllt sin funktion. Undrar hur länge det kommer att stå här i vardagsrummet och skräpa innan man orkar sätta in en annons på Blocket.

Gammalt soffbord

Ja, någon lampa blev det inte, men jag fick hämnas för att Sven varit på Fliesbergs och köpt dyr skidutrustning inför Vasaloppet! Så det så! :-)

För att komplettera det här inlägget så har vi köpt ytterligare mattor och under det nya vardagsrumsbordet ser det numera ut så här:

Ny ullmatta under soffbordet

Likaså behövde vi en matta in till sovrummet när vi fått de nya spegelväggarna för det började eka. Det var halva priset på Hornbach och den här passade perfekt:

Sen fanns det en matta till som vi bara ville ha men vi hade ingenstans att ha den.Så vad gör man? Vi frågade Erik om inte han behövde en ny matta, och nu ligger den under deras matsalsbord!

Sven lämnar mattan hos Erik och Susanna

Närbild på mattans mönster:

 

 

 

 

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.