Första advent

Framsidan ser nästan ut som den är fotad i svart-vitt

Det är lördag och en himla massa snö att skotta. Nackdelen med att två ingångar till huset är att det blir många fler gångar att skotta. Och nu när vi kommit igång med hushållskompost, måste man skotta sig bort dit med, och för att slippa gå ute på gatan för att komma till garageuppfarten så har vi ju byggt en trappa och även den måste skottas. Allt det tog vi tag i idag. Sven tog skyffeln och jag borsten…

Hela Segeltorp är vitt. Ingen trafik hörs.

Garageuppfarten är rätt stor och det är svårt att veta var man ska göra av all snön. Man kan inte kasta ut för mycket på gatan heller och hoppas att plogbilen tar med sig det…

Till och med fågelhuset har snö på taket

Vi hängde upp det här söta fågelbordet precis utanför köksfönstret så vi kan sitta och titta på fåglarna när vi sitter vid köksbordet. Vi gjorde samma sak utanför mitt arbetsrumsfönster, men jag vet inte om det är det att koppar leder kyla, men det är inte så poppis och har inte varit när det hängt på andra ställen heller.

Världens mest oattraktiva fröautomat (för fåglar alltså…)

Det värsta med snön är att när den blir våt förstör den alla barrväxter. Eftersom jag ansvarade för sopborsten så blev det mitt jobb att gå runt och slå på alla grenar, så att snön föll ner. Jag var som en snögubbe när jag var klar.

Idegranen böjer sig av tyngden

I och med pooldäcket så har vi fått ytterligare gångar att skotta. Fram till förra veckan när det fortfarande var 7 grader utomhus (vilket det även var i september när vi badade för fullt), så kändes det som om vi stängde poolen för tidigt, men nu känner jag mig inte det minsta sugen längre!

Vi kan bara drömma om att bada
Det finns många ställen att skotta snö på
Det måste vara minst 15 cm som har kommit

Ja till sist lyckades jag sopa fram grinden och peta bort all is ur låset så jag kunde öppna den. Jag har redan erfarenhet av att fixa lås, för det tog två dagar innan vi fick upp brevlådan, och det var lite läskigt att köra ner armen för att hämta morgontidningen.

Komposten brinner för fullt!

Om man jämför hur mycket snö det ligger på den lilla hyllan längst fram och på själva komposten så ser man att det är fullt liv i komposten. Jag har idogt vänt på allt och jag har kunnat se hur det rykt när jag gjort det. Nu är det så varmt att snön smälter, och på marken framför är det alldeles blaskigt av smält snö. Jag har läst att det kan bli upp till 55 grader i en kompost, och det ska bli spännande att se hur längre den “orkar” att hålla på i vinter.

 

 

 

,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.