Min “nya” hammock

Hela förra sommaren stod den där som ett dåligt samvete och jag tänker inte ha det så ytterligare en sommar!

Jag pratar om den lilla hammocken som vi inte riktigt vet vad vi ska göra med!

  
Taket som fanns var inte ens snyggt när det INTE var solblekt, och nu är den spygröna färgen smutsvit och det har dessutom krymt. Och till detta marinblå dynor. Och av någon konstig anledning trots att det hävdad att den alltid stått under tak så har färgen lossnat!

Många gånger har vi stått med nytt tak i handen men inte vågat köpa för vi inte har minnts storleken. Senast när vi var i Åkersberga! Det skulle kosta 350:- och ingen “hit” att åka hela vägen ut dit för att lämna tillbaka!

Droppen var när jag sökte på tillverkaren Harbo och fick veta att Örkelljungas största företag gick i konkurs 2013! (Men Gille-kakan då?)

Idag är är vaxdukar snyggare än vanligt tyg i affärerna så det kan väl inte vara så svårt att sy sitt eget hammocktak tänkte jag!

  
Stoff och Stil hade hur mycket som helst men inget som föll mig på läppen! Men på Åhléns hittade jag detta fina tyg!

  
Jag hade redan börjat lasera trät men fick ge upp när jag kom till sitsen som behövde både rengöras och slipas! Och så kom regnet! Men lite hann jag med!

  
Idag var det vår andra semestermåndag och även om det var en fantastisk kväll igår, när vi inveg vårt utrullningsbara vindskydd vid poolen (funkade kanon), så vaknade man ändå till hällregn i morse!

Medan Sven trotsade vädrets makter för att få hänga på Tippen (det var ju ett tag sedan!) så beslöt jag mig för att ge mig i kast med utmaningen jag aldrigt gjort förut!

 
Ett stort vardagsrumsgolv är ett måste för alla oss “textilkonstnärer”. Och så hjälpte det att ha kvar det gamla taket!

Det var inte så kul att nåla i vaxduk. Först händer ingenting och sen när man tar i så trycker man nålen rakt in i alla möjliga kroppsdelar! Jag är alldeles kladdig av CSS Aloe Vera kräm, som jag har inbillat mig är bedövande! Och att sy på maskin var både bra och dåligt. Jag hade i alla fall inte det vanliga problemet med stt tyget gled ner på golvet hela tiden om man säger så!

  
En gång fick Sven hjälpa till och hålla i när jag satte upp det halvfärdiga taket på hammocken för att kolla om jag var rätt på måtten. (Sven var för länge sedan klar med sina dagsuppgifter!)

Och så till slut, hade jag sytt fast kantbandet i konstmaterial (upptäckte jag när jag strök det) runt hela taket, sytt kanalen och krusidullerna och fäst band på varje sida för att ytterligare hålla det på plats! Det var klart vid 6-tiden! 600:- för vaxduk och kantband och en hel semesterdag! Är jag nöjd? Självklart!!! Det finns bara en som har en hammock som denna!!!

   
    

Och så en selfie förstås!

  
Hammocken står på baksidan på det soligaste stället vi har på tomten denna tid på dygnet! Inga träd skuggar solen längre, och det är varmt och skönt fast inte för varmt!

 
Nu ska vi bara få bort all sten på baksidan och ställa fram lite krukor så kommer den här platsen att bli hur mysig som helst!

Jag vill bara säga att jag fortfarande inte gjort klart mina grytlappar och kökshanddukar i det där svindyra Ljungdals-tyget med äpplen som jag köpte, så vi får väl hoppas att det åtminstone regnar en dag på semestern!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.