Näst sista måstet

Man lovade en fin och varm helg, och det har det väl varit. Men det regnade mer än vad jag hade trott. Regn är bra när man slipper vattna allt, men mindre bra när man ska måla.

Peacerosen har äntligen slagit ut
Peacerosen har äntligen slagit ut

När vi kom hem i fredags efter jobbet så blommade peacerosen för fullt. 5 stora fina blommor utan att jag märkt det på hela veckan, men jag har ju inte gått förbi den förstås.

På lördagen ägnade jag mig åt det otroligt tråkiga arbetet med att tvätta rent det tryckimpregnerade brädorna runt soptunnan. Nu när vi har ett nytt och nymålat staket så ser det för hemskt ut med de gråa fula brädorna. Så här rena blev de efter mitt slit.

Staketet är nu rent
Staketet är nu rent

I morse vaknade jag relativt tidigt fastän jag suttit uppe till halv 3 i natt och kämpat med funktionerna på min hemsida. Det står en enorm gran utanför grannen mitt emot och den har två fördelar, den ger skugga på förmiddagen och koltrasten sitter i toppen och sjunger nästan varje kväll. Så jag smälte inte när jag målade staketet.

Men det gjorde jag när jag äntligen skulle olja in sargen på poolen. Vi har väntat med den tills någon gång när vi kan ha poolen öppen över natten för att det inte ska bli kondens på sargen när man lägger på poolskyddet så oljan löser upp sig. Men det har ju inte varit sån’t vänder någon gång under vår semester, så nu skiter jag i det och gör klart. Först tvätta allt och sedan olja i stekheta solen. Det var som att jobba med klister och jag är säker på att det står på burken att man ska undvika att måla i starkt solsken. Det var minst 30 grader i solen och jag svettades som en gris. Lite fånigt när svalkan var så nära mig.

Sargen äntligen inoljad
Sargen äntligen inoljad
Syns det någon skillnad?
Syns det någon skillnad?

Två timmars slit i solen och jag kan inte se någon skillnad alls. Men jag kan lova att jag inte plaskade alls när jag kylde ner mig efteråt. Och de droppar som kom på sargen när jag gick upp torkade jag upp med handduken. Nu sitter jag bara och ser hur molnen hopar sig på himlen!

Ville bara visa att det är garanterat björnbärsrekord i år!

Björnbärskart
Björnbärskart

Och ett överflöd av persikor har vi också! Nu när vi har två träd ska vi trycka i oss persikor i två månader för de mognar olika på de olika träden!

Persikokart på vårt Rigaträd
Persikokart på vårt Rigaträd

Men nu när klockan är 2 och jag äntligen är klar med mina måste så är det dags för lunch, med rester av gubbröran från igår.

Gubbröra på romanosalladsblad - Mums!
Gubbröra på romanosalladsblad – Mums!

Sen ska jag göra det jag tycker är allra roligast!. Sitta i skuggan och leka med datorn! Så försök inte slita bort mig härifrån nu!

Det trådlösa nätverket funkar utmärkt
Det trådlösa nätverket funkar utmärkt

Just det, ni kanske undrar vad Sven gjort i helgen?

Här är ett litet axplock från Instagram:

Sven jaga vår numera i körsbärsträdet bofaste ekorre med vattenslangen! Mycket kan man göra på en lördag"
Sven jaga vår numera i körsbärsträdet bofaste ekorre med vattenslangen! Mycket kan man göra på en lördag”
Sven tömmer frysen så vi får in årets bär!
Sven tömmer frysen så vi får in årets bär!
Det blev 5 burkar björnbärssylt!
Det blev 5 burkar björnbärssylt!

 

,,,,

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.