Nästa strand

Ja, vad kan man egentligen göra i en liten stad som Taormina. Shopping var liksom uteslutet, både på grund av platsbrist, men den svenska kronans värde i kombination med lyxbutikernas priser. Vi fokuserade på att äta och bo helt enkelt. Och åka ner till stranden. I dag tänkte vi prova en annan strand som vi såg lite närmare linbanan.

Linbanan idag igen

Den här stranden låg inte så lång ner från gatan. En liten trappa bara. Jag tror den hette något med Mazzaro och här var stenarna inte lika stora men det var fortfarande ingen sand. Läget var inte det bästa för solen lyste från fel håll. Det var kanske därför som alla trängdes på den andra stranden. Men här såg vi bara en enda massös. Däremot en stackare som vindsurfade, ståpaddlade, seglade, allt för att visa upp sakerna han hyrde ut till ointresserade turister. Och så var vattnet inte lika varmt här som det var vid Isola Bella. Men det hindrade bara mig från att gå i. Sven badade på som vanligt.

Den andra stranden, tror den hette Mazzaro
Här var det kallare i vattnet

Vi bestämde oss för att ha en billig dag idag. Det innebar att jag fixade mackor till oss. I den lilla affären har de långa landgångsskivor av skumgummibröd. Dessa bredde vi i flera lager med olika pålägg vi köpt. Ost är sjukt dyrt och man köper den färdigskivad. Men vi hittade smaskig mjukost och någon form av spam (konserverad riven prosciutto). Allt går när man är hungrig. Och så deras yoghurt. Varför är det så lite socker i den?

Vår hemgjorda matsäck. De är fenor på landgångsbröd med lång hållbarhetstid i Italien.

Vid halv 3 var vi ganska lessa på att ligga på stranden, så vi begav oss hemåt. Lite bilder vi tog när vi kom hem.

Utsikten från vår gata, hela vägen mot Messina
Bebyggelse längre ner i dalen
Vy mot Etna och Catania
Stranden med Isola Bella i mitten
Ännu mer strand

I går kväll var vi på vår kvarterskrog och åt pizza för omväxlings skull. Jösses, vad mycket mat det var. Svarta oliver och sardeller gifte sig inte så bra med varandra heller, så det var väl nästan lika ogott som min pommespizza i Neapel. Men vi tog med oss det vi inte orkade i en doggy bag. Sedan låg jag och lyssnade på min matsmältning halva natten innan jag äntligen somnade. I kväll, eftersom vi var sparsamma, åt vi upp resterna kalla, vilket var ännu ogodare än att äta pizzan varm, men finns det varken ugn eller mikro så… Vi får äta något gott igen i morgon.

Gårdagens pizza kall till kvällsmat

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.