Nytt från Antikmässan

Jag undrar hur många saker det fanns på Antikmässan egentligen, och hur mycket det gick att pruta sista timman, när trötta utställare inte orkade packa ner alla sina porslinstomtar en 100:e gång. Vi ville inte förstöra en fin söndag genom att kolla, utan var där redan kl 11 och 3 timmar senare var vi mer än nöjda, och gick tomhänta därifrån, trots att vi hade fåtöljer, sideboard, ljusstakar och färgat glas på inköpslistan. Men man blir lätt kräsen när det finns för mycket saker!

Så här kommer alla möbler som vi tittade på:

13.000:- på Lasette Antik & Design. Och Sven tror inte att man kan somna i dem för de har inte så högt ryggstöd. Jag tror han kan sova överallt!
Nej då tror jag mer på en sån här i stället. Men då kostar bara en 13000:- istället. Vi får nog hålla oss med de vi har så länge.
För den här var lite i skrikigaste laget, och jag vet inte om det är så skönt att ligga på kohud, eller vad det nu är.
Det här var det närmaste vi kom i att handla. 100:- för en blomlåda som vi skulle kunnat ställa framför fönstret i Annas rum. Och vi hade kunnat spraymåla innerlådan svart i stället. Men vi trodde nog att den kanske var lite för bred.
Dessa pallar “is the thing” just nu. Det började med att min svåger sa att han ville ha en sådan och sedan ser man dem överallt! Vi hade en röd, vilken färg hade ni? 300:- idag
Också ganska nära köp. Särskilt de två konformade som hängde bredvid men som blev suddiga på bilden jag tog. Men de passar inte riktigt in i vardagsrumsfönstret hur mycket vi än vill det!
Kommer ni i håg alla billiga speglar i plast? Om ni har dem kvar fortfarande så sitter ni troligtvis på en guldgruva!
Nästa gång jag virkar en pläd, så ska den se ut så här!

Sen var det då de där ljusstakarna som vi skulle ha på köksbordet. Vi hittade en massa olika. Nackdelen var att de var så smala och smäckra att det inte blir något snyggt att trycka i IKEAS Antikljus i dem. Det blev inga ljusstakar idag heller.

Dessa var de vi gillade mest
Den här var lite rolig dock!
Jag fattar inte var det var för fel på denna ljusstake (fast inte på vårt köksbord). Det fanns massvis på mässan och de kostade alla 220:-/st. Kanske var det för att man skulle ha så smala ljus i dem?

Och sen kom allt glas. Det fanns så mycket glas överallt och Sven leta efter våra tunna seltserglas som vi bara har 5 av. Vi hittade nästan flera gånger, men det var alltid något som var fel. Men glas fanns det. Det är nästan så man undrar varför man sitter och dricker ur duralexglas när det finns så mycket fint man kan använda. En annan gång….

Affären med den snyggaste skyltningen. Kolla kommande bilder.

Allt var sorterat i färgordning. Kan man annat än tycka att det är vackert då? Ni hittar deras hemsida här! Och de ska snart öppna en butik lovade man också.

Dagens minst prisvärda glas!

Det här är ett glas jag aldrig tidigare sett i hela mitt liv. Men på mässan fanns det hur många som helst i olika storlekar och modeller. Och dyra var de också. 500:-/ för ett glas av den lilla storleken.

Iitala igen

Minns ni de här schabraken då? Ölsejdlar måste det väl vara i alla fall.

Och så kommer dagens fulaste glassak!

Grön vas

Det är en slags dubbel vas med en kant som har ramlat ner och ser ut som ett hjärta! Den är både opraktisk och ful! Och inte ens så ful att den blev snygg heller!

Lite tavlor också innan vi går in på porslinet?

Tavlor i porslin
Tavlor med pennor
Tavlor med papper
Och ännu mer papper
Läskiga tavlor
Och coola väggprydnader

Ja, sen fanns det förstås riktiga gamla oljemålningar, men det är ju bara så tråkigt!

Ja och sedan kommer bilder på porslin i långa banor. Först lite stämningsbilder:

Nej nu orkar jag inte mer! Här kommer resten av bilderna. Enjoy!

,

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.