Parkslide

20120712-221431.jpg
Och så har man gjort bort sig rejält idag också!
För ett tag sen frågade jag grannen om jag kunde få ta skott på en häftig buske som de hade på tomten. Visst fick jag det. Jag grävde ner det på framsidan så länge men tänkte sätta det vid komposten sedan. Det blir som en stor buske som vissnar ner. Sökte på internet men det är svårt att leta efter bilder. Mina grannar, som inte vet så mycket om växter ska väl sägas, sa att de hade sett det på Zetäs och jag hade ändå tänkt gå dit med mina bilder i kameran. En morgon upptäckte jag till min fasa att ett rådjur varit där och Brutit av de två stammarna jag hade. Det ena överlevde med hjälp av tejp.
Idag var jag på Zetas och visade mina bilder. Dom sa att det var parkslide och att de inte hade det här. Och att den var väldigt “invasiv”. Nog för att jag vet vad det betyder på engelska men hur menar man då om en växt? Jo, att den sprider sig okontrollerat.
Jag gick hem och surfade på internet på denna växt som vissa kallar falsk bambu. Usch så många skräckhistorier jag läste. Folk ville hellre ha mördarsniglar eller kärs än parkslide, som kan växa in genom källarväggar. Jag gick genast och grävde upp min planta men den hade redan skjutit långa rötter inmarkrn som jag hade av. Vi får se om det kommer upp igen. Jag har nog med knölklockor.
Men jag undrar vad hon på Zeta tyckte när jag frågade om de sålde den?

,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.