Pingsthelgen – fast den inte finns längre…

Ett år går väldigt fort och den här helgen firar vi Ella som redan fyller ett år. Det är många släktingar på besök från både fars och mors sida, och i centrum står en för dagen inte alls blyg liten tjej!

Jag vill ha din kamera

Under alla år har det varit tradition att äta smörgåstårta på Eriks födelsedag. Erik tar nu över traditionen (tror jag) och gör sina första smörgåstårtor (enligt mammas recept förstås). Självklart blir de perfekta och mycket finare än något som jag skulle ha kunnat göra. Och goda var de också, det tyckte Ella också och tryckte i sig rejält!

Perfekta smörgåstårtor

Vi hade fått för oss att Ella nu har storlek 74 av någon anledning när vi handlade i Danmark. Men det verkade funka i alla fall. Fast tryckknappen gick visst upp när hon satte sig ner…. Men nu kommer hon ju att stå en hel del framöver så…

Snickarbyxorna från Danmark passade precis.

Erik hade en Brio-clown som han lekte med mest när han satt på pottan. Den kommunikationen vi hade med varandra glömmer man inte i första taget. När han satte bitarna i fel ordning och ville att jag skulle upptäcka det, eller när han satte dit alla bitarna upp och ner. Han kunde verkligen lägga den i sömnen om han ville. Nu tog vi med den till Ella och hon verkligen älskade den och kunde inte låta bli att trä på bitarna (fast i ingen ordning) och när hon var färdig så skulle alla bitarna av pinne och så skulle man börja om igen…

Pappas Brio-clown är precis lika rolig 30 år senare!

Vi var de sista som gick eftersom vi hade bokat hotell. Ella var fortfarande vaken när vi gick och hejade av oss vid dörren när vi gick! (Hoppas att föräldrarna lyckades få ner henne i varv!)

Hejdå allihopa!

Det blev Hotell Ekoxen för omväxlings skull. Ett hot place på 70-talet som jag överhuvudtaget inte kände igen längre. Men trevligt var det och supersköna sängar. Så det var inte sista gången vi bor där. Dubbelrum med extrasäng är precis som att sova på landet när vi renoverade. Men öppet fönster gav lite bättre luft!

Varmt hotellrum

Nästa morgon upptäckte vi att vi var precis bredvid Linköpings trädgårdssällskaps område, så vi gick en tur. Det var väl inte så jätteimponerande, men vissa delar var fina. Fast jag kan inte förstå hur man kan sitta och supa och slänga ciderflaskor i glas mot berg så det ligger glasbitar överallt. Att festa behöver ju inte innebära att man dränker hjärnan helt!

Blomsterssäng heter det va?

Vi gick hem och hämtade bilen hos Erik och Susanna och tog en fika innan det bar hemåt via Billbäcks i Svärtinge utanför Norrköping. Oj vad mycket det fanns där!

Anna läser pedagogikböcker och vi tittar på växter

Den oranga azalean nedan var det första vi såg när vi kom in. Men förra gången vi var här köpte vi ett hängkatsura och nu var vi sugen på ett litet träd till. Så det blev en uppstammad syrenhortensia och så slank det med ett prydnadsolvon också. Och så en massa blommor till rabatterna. Det fåniga är att man måste byta plats på alla saker för att det ska bli riktigt bra, så det blir mycket mer jobb än vad man tänkt.

Oemotståndlig orange azalea

Vi fick också vår nya markis monterad. När vi flyttade in fanns det 5 stycken. Den första vi tog ner fanns vid altandörren och ramlade alltid ner så att man inte kom ut. När vi satte dit ett glastak så rök den. De på framsidan tog vi bort när vi byggde uterummet och den sista som satt över fönstret ovanför garaget tog Sven bort för en månad sedan. Så nu har vi bara en enda markis kvar och att få den utbytt till nytt fräscht tyg och i grönt och vitt istället för orange och vitt var så bra. Vi kan även sitta på framsidan under markisen när det regnar. Eller i skuggan om det är sol.

Vår nya markis äntligen!

Så var det Svenska Flaggans dag! För oss som har ledigt på måndagar så blev det både Pingst och Nationaldagsfirande. Men elektrikern som skjutit upp sitt besök så länge, kom äntligen loss idag. Så vi fick inte vara i fred.

Flaggan i topp!

Här är vår nya familjemedlem. Han heter Affe och är en robotgräsklippare av den allra minsta sorten. Han är extremt trög och fattar inte så mycket. Till exempel så kan vi säga till honom att gå hem. Då gör han det och stannar i 30 sekunder innan han ger sig iväg igen. Det är väl egentligen det enda felet på honom. Annars är han ute och klipper hela tiden. Vi får se vad det gör för underverk med gräsmattan. Vi hoppas! Att huvudströmmen stängdes av gjorde ju att vi fick en liten utmaning att få igång Affe igen efteråt.

Affe
Felsökning
Koltrasten räds icke!

Man glömmer nästan att titta i trädgården. Till exempel visste jag inte att vi hade vita syrener bakom äppelträdet. Jag trodde det var vanliga lila. Fina är de i alla fall!

Vit syren

Sven gick emot en gren på körsbärsträdet och slog upp ett sår i huvudet. Oj vad det blödde. Så jag satte dit ett plåster som han gått med hela dagen. Han hade en himla rolig bena när jag tog bort det sen.

Skadad hjälte

Ett hårt dagsverke i strålande sol kräver sin belöning!

Trädgårdsöl

Till sist! Förra hösten förköpte jag mig på alliumlökar och handlade 120 st i olika storlekar och sorter. Det var jättejobbigt att gräva ner alla, men det var mödan värt nu när alla kommer upp och börjar blomma! I morgon är det jobb igen. Men bara i 3 dagar. Sen är det 3 dagars helg igen!

Allium

,,

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.