Pulkadags

Åh vad skönt att vakna till en lördagsmorgon. Sven har varit bortrest 3 dar den här veckan och jag har knappt stått på fötterna när jag kommit hem. Det tar på krafterna att vara sjuk. Och inte får man vila idag heller, för Sven vill åka ner till Linköping och låta Ella få sin rättmätiga del av pulkaåkning nu när hon inte fick följa med oss upp till Kläppen.

Sven fylld på fågelmat och jag var ute och försökte prata förstånd med de 3 (som det till slut visade sig vara) ekorrarna som hängde i dubbelbemärkelse vid fågelborden. Det är konstigt att man tycker dom är så söta bara för att de har en tjock svans!

Att hänga i bakbenen och hiva upp talgbollen är inga problem
Inte heller att få rum på fågelbordet
Eller i den lilla keramikmataren
Wow, jag fick äpple!
Det sätter jag mig i trädet och äter upp!

Vi kom iväg nästan oförskämt tidigt. Fast vi inte stressade särskilt mycket satt vi redan i bilen vid halv 10. Fast vi var inte jättepigga, och jag var dessutom väldigt nervös eftersom trafiknyheterna i ett berättade om alla olyckor på E4:an där det var blixthalt. Men nere vid Nyköping blev det genast både varmare och torrare och då kändes det bättre. Och så var det ju Spanarna på radio!

Fika på Sillekrog

Det är spännande med små personer, och hur de hela tiden utvecklades. Att Ella numera förstår vem som är farmor och farfar och dessutom att de var på väg till henne, rådde ingen tvekan om av den bild som Erik skickade till mig när vi var någonstans mellan Norrköping och Linköping. (Bara den kan ju göra att man åker fast för fortkörning!)

Erik skickar bild för att visa hur Ella väntar…

Och mycket riktigt, när vi kom fram så stod den en solstråle och tittade ut genom det lilla fönstret i hallen, som hon numera kan klättra upp för trappan till (men inte nerför….)

Jo, visst stod hon och väntade på oss

Vi hälsade och delade gav Ella Angry Bird-tvålen och 3 böcker från bokrean. Och så fotoalbumet som vi fixat med 40 bilder på alla oss, och på prylar som finns hemma hos oss, som hon kan känna igen. Oj, vad vi läste dessa böcker sen under helgen. Vi fikade innan det var dags för Ella att sova middag. Och det behövde hennes stackars slitna föräldrar också. Så vi drog ner till stan och lät dem sova ifred!

Först fika
Sen tupplur

Klockan var rätt mycket när vi kom ner till stan och det är ju inte Stockholm eller Tornby, så affärerna stängde vid 2 och några hade öppet en timme längre. Det var rätt stressande när vi hade spenderat nästan en timme i en herrklädesbutik och köpt en massa byxor till Sven.

Garnaffär
Lampaffär
Konditori

Så kom vi äntligen hem igen och nu skulle det vintersportas. Ella hämtade själv sina kläder och hon och farfar klädde på sig och gick ut.

Jag tar fram alla kläderna själv
Många saker är det att sätta på
Färdig

Det var nästan 40 cm ute på tomten, så det blev ingen längre promenad för det här räckte fint. Och så gjorde de snöänglar, vilket innebar att Sven först slängde sig på berget och slog i svanskotan och gjorde en ängel, och sedan kastade han ner Ella på rygg i snön och rörde hennes ben och armar upp och ner. Jag vet inte hur populärt det var, för det gick knappt och se hennes ansikte bland alla kläderna. Men jag är tveksam till om hon ens vet vad en ängel är!

Det var så mycket snö att Ella inte ens kunde gå där så farfar fick bära. Och sen bar det av med pulkan. Bar och och bar av förresten. Det var väldigt mycket kramsnö så man fick dra pulkan även i den lilla nedförsbacken. Och så körde de varv efter varv efter varv. Och pappa fick också åka med Ella på den stora pulkan som vi hade köpt till fjällen.

Vi går in igen!

Efter en knapp timme så fick det vara nog med friskluften och alla gick in igen. Men det var fortsatt roligt att klä på sig alla mössor och vantar som gick att hitta.

Och fortsätter leka med kläder
Rödkindad efter utevistelse!
2 av böckerna vi köpte och så fotoalbumet

I kväll var det så äntligen final i Melodifestivalen så det där spektaklet äntligen tog slut. Jag lyckades missa nästan alla låtarna när jag nattade Ella. Jag förstod inget av röstningen heller eftersom jag inte visste namnet på låtarna utan bara artisterna, och det visade man ju inte… Så fort det var slut hoppade vi i säng. Det är väl minst 3 grader varmare hemma hos dom, mot vad det är hos oss (om det räcker). Man vaknade nästan med panik på natten för det var så varmt!

Öppen spis

Nästa morgon hörde jag små tassande steg redan strax efter kl 7 då Ella kom in och tände alla lamporna i rummet. (Just nu är knappar det roligaste som finns!) Vi visste inte heller om hennes speciallek, som gick ut på att man sätter en stor mössa överhuvudet så att man inte ser något och sedan kastar man sig handlöst i soffan och hoppas att någon fångar en!

Dags för påklädning igen!
Mössa på huvudet och vantarna hamnade till sist på fötterna!
Traditionell flygning med farfar

Vi kände att det nog var bäst om vi åkte hem. Vi hade mycket att göra, men samtidigt så såg man ju hur dåligt alla (ja, utom Ella förstås) mådde. Så vi fikade och stack iväg. På vägen hem stannade vi i Norrköping och kollade i alla deras möbelaffärer.  Så vi var inte hemma förrän efter 3 trots allt!

Vi fikar igen!
Tänk att det inte var så länge sedan hon satt på trappen och vinkade! Stora tjejen!
Broöppning i Södertälje förstås!

När vi kom hem ringde jag till Larv och hörde mig för om den fina fåtöljen jag hittat till vardagsrummet. Naturligtvis var den såld förstås, fast de glömt att bocka av den. Nu får jag fortsätta leta. Men det blir väl en Profil från Dux, Den här fåtöljen nedan var nog ett once-in-a-lifetime-fynd!

Hemma har vi ju en annan fåtölj som ska bli klar. Jag hittade ju två barnfåtöljer på Stadsmissionen för 30:-/st. Nu håller vi på att få en iordning i alla fall. Alla delarna är klara och allt skumgummi och vad ditsatt. Nu ska vi bara klä in med tyg och sy ihop där det behövs. Och så skruva dit benen!

Alla delarna klara att läggas ut på tyget
Tyget är utlagt
Dynan (det lättaste) blir klar

Och så var det dags att göra ny ingefärsdricka. Jag har knappt kunnat dricka när jag var sjuk för det gjorde så ont i halsen, men nu är det dags att få upp immunförsvaret igen. Vi har köpt en massa extra för vi ska försöka odla ingefära själva i sommar. Nu ligger det en massa knölar i vatten som ska planteras i morgon kväll. Sen får vi se hur det går….

Morgon-shotet!
Blötläggning inför plantering

I fredags kväll köpte jag en stor bukett med tulpaner och så glömde jag ta bort plasten på dem. Oj vad vissa av dem hade vuxit på två dygn. Jag fick klippa ner några av dem en decimeter. Passade på att sticka i några kvistar ormhassel. Fast det var lite svårt att nå dem i all snön.

Mina bortglömda tulpaner

Det var så länge sedan jag lagade mat. Det hade varit gott med en riktig couscous men jag hittade intet lammkött så det fick bli kyckling med bulgur och grönsaker istället. Mums!

Kycklinggryta med bulgur och sen hänga framför TV:n

Det var skönt att gå och lägga sig i sitt kalla sovrum igen! Borta bra men hemma bäst!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.