Själv är bästa dräng

Jag orkar inte vakna av Svens sänglampa längre varje morgon!

Idag har jag bara bestämt mig för att köpa en ny lampa! Jag struntar i om det är fredagskväll och att jag är hur trött som helst efter allt som hänt på jobbet i veckan. När jag kollade i IKEA-katalogen så insåg jag att jag måste inte nödvändigtvis köpa en lampa med skärm. Där fanns det massvis med golvstående figurer, de flesta i papper, ja till och med en lampa vi haft här hemma, som nu Anna har, skulle duga! Så vi åkte till IKEA!

Det första vi såg när vi kom in vad roliga adventsljus som vi inte skulle behöva byta ut i ljusstaken hela tiden för att de skulle brinna ut. Det finns inte en chans att vi bränner ner de här före jul.

Adventsljus

Jag förstår inte varför man i Sverige är så himla konformistiska att alla bordsunderlägg måste vara i samma storlek. Det är helt omöjligt att hitta några mindre som inte täcker hela bordet när man lägger dit dem. Vi har våra små som vi köpte på Sri Lanka, men vi köpte bara 2. Nu hade man fått in en ny sort på IKEA, och med min skärkniv och gummiunderlägg som jag köpte när jag sydde överkastet ska jag väl kunna göra dem lite mindre (eller pajja dem helt).

Underlägg

Som vanligt på IKEA, så var just den lampan vi hade bestämt oss för slut. Den var restnoterad på centrallagret och skulle troligtvis komma in i december igen. Och Sven tyckte att det var olagligt att vi öppnade kartonger och bytte ut de 3 turkosa skärmarna mot 3 vita från bordslamporna som fanns i vitt. Så det var dags att hitta alternativ.

På ljus-och djuravdelningen hittade vi en bambuburk och vi kom på att vi har ju ett vitt ris med lampor på som vi tar fram på julen. Om vi kunde ställa ner det och få igenom sladden genom det lilla hålet i botten så kunde det bli en bra lampa. För säkerhets skull köpte vi en påse stenar att lägga i botten. Vilket pyssel det blev! Att få igenom sladden i botten var totalt omöjligt. Vi provade varenda virknål jag hade. Till slut gick Sven ner med vasen i källaren och borrade ett större hål.Men sedan var ju hålet upptill så litet att det var nästan lögn att få i riset, men även det lyckades vi med. Med små möbeltassar under behövde inte vasen stå och vicka på sladden. Och till sist, när vi var nöjda, så var det dags att stoppa ner stenarna. Det tog en stund att pilla i dem för jag vågade inte ta upp hela riset igen. Sedan var det bara att koppla in i väggen och vips blev det så här fint!

Nya “lampan”

Jag passade på att köpa äppeldoftljusen från IKEA. När vi var på Tabbouli i fredags hade man såna ljus på toaletten och det doftade ljuvligt, trots att det var en toalett. Så nu doftar det lika gott på vår toa!

Doftljus på toan

Sen var det dags för fredagsmys!

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.