Skitjobb, but someone’s gotta do it!

Det känns jättejobbigt att veta att vi inte tog hand om komposten i höstas. Det betalar sig för vi har en kompost som är exakt dimensionerad för vår trädgård och då gäller det att vi tömmer den två ggr per år och att fuska går inte. Så nu var det hög tid att ta hand om det som ligger färdigt i komposten och tar plats.

Så medan Anna och Sven åkte en sväng med båten så satte jag igång med arbetet att tömma det ena facket. Jag la allt som inte var klart på en stor presenning tills vidare.

Jag fick sprida ut all ofärdig kompost på en pressening
Mums!

Jag la ut en tre skottkärror i en rabatt på framsidan som är bara damm. Det kommer att bli så fint. Vi får se hur mycket det räcker till….

Siktad ny fin mull!
Och här fyller vi på med mer och mer….

När Sven och Anna kommer hem från sin båtutflykt och han har skjutsat hem henne och resväskan (från Finlandsresan och kaffebryggaren vi lånat, så är han väldigt hjäpsam och det går betydligt snabbare när man är två. Vi koncentrerade oss på att fylla på mull på thujorna. Det har sjunkit i den rabatten och det behövdes nytt. Det blev ca 5 cm på båda sidorna!

Sven fyller på drygt 5 cm i rabatten på baksidan först.
Och sedan lika mycket på vår sida.
Snart klart

Allt var smutsigt. Skorna, plattorna, sopborstarna! Men det torkar nog snart så man kan sopa bort det!

Det blir väldigt geggigt

Som vanligt när jag jobbar så hittar jag alltid en arbetsuppgift, som utförs på en plats, där det inte är någon sol i ansiktet, men säkert någon annanstans. Det var inte förrän Anna påtalade hur jag såg ut nacken som jag kände det. Jag vet inte var jag lagt mina Tandläkare Gunnar Johard T-shirten, som alltid räddar mig….

Som vanligt så står jag med fel sida mot solen och jobbar hela dagen!

Kl 22 10 var det nästan tomt. Det sista lagret var så blött att det inte gick att ta hand om. I stället så blandade Sven i en massa nya saker, som årets kejsarkronor osv. Snart var komposten lika full igen, men det var den faktiskt inte, för så mycket mull som vi fick ta hand om har jag aldrig någonsin fått tidigare.

22.10 och det är nästan tomt
22.11 och Sven börjar lyfta tillbaka allt från pressenningen.

Nästa fack får vi ta om några veckor när vi har tid igen. Det tog ju en himla många timmar. Jag slet ju i minst 8 timmar och Sven i minst hälften.

Det bästa av allt var att få gå in och tvätta ansiktet med ansiktsvatten! Oj, vad det behövdes. Jag behövde också smörja in underarmarna och rumpan med AloeVera lotion från CSS. Jag tål inte thujor och får nästan som utslag!

Aldrig har jag känt ett sånt behov av ansiktsvatten

Här ser ni det färdiga resultatet. Inte så imponerande va? Men när all luften gått ur så kommer det att vara en liten klutt kvar till vänster. Sen har vi hela komposten till höger att tömma också! oj-oj!

Den kanske ser lika mycket ut men oj, vad det kommer att sjunka. Nu är bara högersidan kvar!

Otroligt att man ens kan somna när man är totalt mörbultad i hela kroppen!

,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.