Skogskyrkogården

Inför den kommande helgen så vill jag passa på att påminna om att den vackraste platsen i hela Stockholm är Skogskyrkogården under Allhelgonahelgen! Det finns inget som slår den sevärdheten.

För mig som bodde granne med Skogskyrkogården under 18 år, var det min närmsta rekreationsplats. Många promenader med barnvagnen blev det i lugnet under de höga tallarna. Och varje år var det tradition att gå dit och tända ett ljus på farfar Claugs grav.

Det gäller att vara där i tid, och det är precis innan mörkret faller. Den enorma mängden ljus som är utsatta på gravarna och i minneslunden gör att hela Skogskyrkogården lyser. Att bara åka tunnelbana förbi är en upplevelse.

Det går inte att göra upplevelsen rättvisa via fotografier. Men som en liten indikation kanske det hjälper. Inte ens på Skogskyrkogårdens egen hemsida hittar man bra bilder från Allhelgonahelgen. Men gå gärna in på nedanstående länkar för att förstå vilket fint världsarv som finns mitt i Stockholm. Och ta er tiden för ett besök i helgen, och håll tummarna att det inte regnar, för då lyser det så många fler ljus!

Vi ses kanske där!

ViS – Världsarv i Sverige, Skogskyrkogården

Wikipedia – Skogskyrkogården

Visit Stockholm – Skogskyrkogården

Flikr – Skogskyrkogården

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.