Som man bäddar får man ligga

Det här går verkligen inte längre!
Vår nya madrass
Förra lördagen, när vi bäddade rent, upptäckte jag att min bäddmadrass hade spruckit i tyget. Eftersom den delvis innehöll fjädrar så kändes det som om vi behövde köpa nya bäddmadrasser om vi inte konstant ville dammsuga sovrummet.
Det finns roligare saker i världen att göra än att shoppa bäddmadrasser kollade vi in Jysk hemsida. De är ju inte speciellt dyra, så vi tänkte att om vi köpte deras dyraste bäddmadrass så skulle det nog bli bra. Så på nätet bokade vi två st Bäddmadrass 80×200 GOLD T110 WELLPUR för 1600:-/st. Då skulle vi säkert sova som små prinsar och prinsessor.
“Hårda” fakta om en mjuk madrass
Vi åkte och hämtade dem litet senare, och noterade, innan vi bar hem dem, att de hade gett oss två 90 breda istället för 80. Man blir glad när man upptäcker sådant innan man klippt upp den vacuumförpackade madrassen och ser att den inte passar på sängen. Och sen ska man försöka få in dem i bilen för att köra tillbaka dem….
De var som sagt vacuumförpackade, så vi la de små Finn Crisp-liknande sakerna på sängen och väntade till fram emot kvällen med att bädda. Mitt underlakan var så spänt att vilken militär som helst hade börjat gråta av lycka när de såg min bäddning.
Och så var det dags att sova! Vi lät oss omhuldas av de mjuka madrasserna och det kändes en aning som att sova i vattensäng (jag vet hur det känns för jag gjorde det hos min kusin Gunilla en gång). Det var väldigt skönt, tyckte jag. Men problemet kom när man skulle vända sig. Jag har en sån där fix idé att jag inte kan somna om jag inte vänder mig två ggr i sängen. Och att försöka sätta i armbågarna och vända sig var ett helt projekt. Framför allt, eftersom man låg som en klump i mitten, så reste sig alla sidorna upp och då lossnade ju lakanet. Så det var bara att gå upp och bädda om.
Till slut lyckades jag somna men det var värre för Sven, som dessutom köpt ny kudde. Vaknade mitt i natten och upptäckte att hela underlakanet låg i en klump under magen. Upp och bädda igen.
Godmorgon, eller inte?
Godmorgon, eller inte?
Och så har hela veckan fortsatt. Sven har varit bortrest 3 nätter den här veckan, så han har ju inte hunnit vänja sig lika mycket som jag (med att gå upp och bädda mitt i natten, menar jag). I torsdagskväll kom han hem och vi var jättetrötta, men nog sjutton låg vi där och vred oss som maskar. Jag börjar seriöst att fundera på om jag är allergisk mot materialet, eftersom det känns som det killar i hela kroppen, så man inte kan sova!
Så i morse funderade jag hur vi skulle komma ur det hela. Jag vaknade halv 6 och efter att ha bädda in underlakanet igen, så kände jag inte för att gå och lägga mig igen. Inte kan man väl få lämna tillbaka en använd madrass? Det visar sig att Jysk har garanti minsann!
Om man köper en vanlig madrass så kan man lämna tillbaka den om man inte tagit ut den ur plasten. Fattar inte hur man ska kunna prova madrassen om den är vacuumförpackad fortfarande, och känns som en masonitbit att ligga på. Men eftersom vi hade köpt en Gold-madrass, Jysks Rolls Royce, så hade vi 100 dagars garanti! Super, tänkte jag, vi kommer att komma ur det här med livet i behåll.
Fast…. garantin gällde för det första bara om man hade köpt en säng tillsammans med madrassen. Och dessutom skulle vi ha köpt ett madrasskydd till madrassen. Jag vet faktiskt inte vad det är, för det var inget jag såg i affären.
Så i stället kommer jag nu att få springa runt i barnbutiker och försöka hitta såna där hängslen som man sätter fast vantarna i overallen på små barn. Det är synd bara, att det inte längre är säsong. För jag kommer inte att orka att gå upp och rätta till mitt underlakan 3 ggr varje natt.
Och sensmoralen i den här historien är så tydlig, så jag behöver inte ens nämna den, eller hur?
P.S. Jag glömde att säga att den har kylande “Air gel” på ovansidan. Det är som att ligga på plastad frotté ungefär, och det är också en anledning till att lakanet inte kan ligga still!
Nå nu är den recenserad på Jysks hemsida. Vi får se om recensionen verkligen blir publicerad efter 48 timmar. Tvivlar….
Guldkantad garanti

Comments

  • Jag köpte en exakt likadan. Mycket bekväm madrass. Har en 30 år gammal Mio resårbottensäng under.
    Sover numera ca 30 min längre per natt. Gissar att ni hade för små lakan. Jag har inga som helst problem.
    Längtar till sängen varje kväll.

  • Tack för din recension ! Precis funderade att köpa en sån madrass på Jysk, me är inte lika säker nu

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.