Spännande sökord

Jag har länge tänkt att jag berätta om statistiken som jag får från min hemsida. Inte bara kan jag se hur många som går in på hemsidan, men jag får den totalt onödiga statistiken över vilka sökord som har använts för att kommahit. Statistiken är uppdelad i de senaste 24 timmarna och totalt. Och idag när jag tittade på sökorden så såg jag att min sida hade kommit med i en Google-sökning på “sågade av sin frus huvud”, vilket fick mig att undra hur morbida saker jag egentligen skriver om!

Det absolut vanligaste sättet som folk kommer in på min hemsida på (förutom länkar via Facebook), är om man söker på hushållspappershållare. Jag vet att jag la upp bilder på alla jag hittade när jag själv letade. Men jag börjar undra om det inte finns ett otroligt sug efter snyggare hushållspappershållare än vad som idag går att hitta i affärerna. Varför skulle annars 25% av alla sökningar vara på detta ord? Skulle jag någon gång starta en webbshop så vet jag ju vad huvudprodukten skulle vara!

På andra plats plats med 14% kommer inte helt förvånande mitt eget namn. Det är ju inte så konstigt att sökningar på mitt namn gör att man landar på min hemsida. Det konstiga är väl möjligtvis att man söker på mitt namn. Men jag fick delvis förklaringen i helgen när det visade sig att min dotter inte kunde adressen till min hemsida (pernilla.claug.se) utan alltid sökte på “pernilla claug” för att komma dit.

Källarprojekt är tydligen något som många vill ha tips på och då kommer man också hit.

Jag trodde att “hårborttagningsmedel Sri Lanka” skulle stå med på listan, men tydligen var det inte så många sökningar som jag trott. Det är väl bara att jag har noterat det. Jag visste inte, när jag köpte detta på Sri Lanka, att det var något som var berömt i hela världen!

Varför man söker på “gula gummihandskar” (när man inte heter Norman Bates) eller “går det att bygga pool överallt” (man kanske ska ringa 118 100 istället om man undrar det) eller varför inte “hur mycket rymmer en skottkärra”, kan man ju bara fantisera om.

Det intressanta är väl att mixen av allt jag skriver, ger väldigt roliga träffar på sökord. De flesta som kommer in på min hemsida, tycker jag synd om, för jag vet att mina texter inte ger dem de svar de vill ha. Ibland känner man att man skulle vilja springa efter dem och säga: Vänta jag vet mer om det här än vad jag skrivit. Men det kan man ju tyvärr inte göra!

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.