Ta-ta-ta tourist-time

Här började vår semester!

Stegen upp till vinden
Kartongen vi hämtade vid Karusellplan
Claug på taket

Vår antenn har spökat under en längre tid nu och vi får bara bild när vi inte behöver den, verkar det som. Vi har börjat tröttna på att titta på alla program på Play, inte minst för att man måste sitta uppe en extra timme och vänta på att programmen släpps, men också för att vårt trådlösa nätverk just nu strular.

Vi fick hem Roffe från Vallentuna Antennservice som konstaterade att vi hade en alldeles för hög signal in till TV:n. Detta hade hans kollega fixat för flera år sedan när vi inte kunde se 3:an och 5:an, men nu hade signalen blivit mycket starkare, troligtvis för att signalerna studsar mot grannhuset. Så han sänkte signalen och helt plötsligt såg vi alla kanaler och han åkte hem och vi var nöjda. Tills nästa dag. De regnade ute och vi såg inga kanaler igen. I dag åkte vi i väg till en grossist och hämtade ut en ny eldel till förstärkaren. Och så kopplade vi i den och Hurra! den lyste i 5 sekunder och dog, och det gjorde bilden också. Medan jag fick telefonkonsultation med Roffe så drog och slet Sven i de sladdarna som kunde vara möjliga felkällor. Det hade ju varit bättre om jag varit lite duktigare på höger och vänster för då hade vi även dragit i rätt sladdar. Det här kommer att bli en följetong, men troligen har det blivit kortslutning i en kabel upp till antennen efter att vi fick tillbaka bilden. I morgon ska vi upp på taket och byta kabel.

När allt det här var klart var det redan lunchtid och det var hög tid för oss att åka in och turista i Stockholm som vi hade bestämt!

Tåget kommer in i Fruängen
Vi börjar i Zinkensdamm

Längs Hornsgatan finns det väldigt många roliga affärer, det märkte vi när vi var på väg till Folkoperan förra lördagen. Det som vi tittar efter mest nu är lampor. Vi behöver en ny lampa i arbetsrummet och i Eriks rum, och skulle gärna vilja ha nya lampor i vardagsrummet. Jag säger bara det, om jag fick leva om mitt liv så skulle jag bli lampdesigner! Det är hur kul som helst med lampor men det finns fortfarande så många lampmodeller som ännu inte blivit uppfunna!

I den första lampaffären fanns det hur mycket som helst!

Liknande en sån här lampa hade vi hemma när jag var liten. Det blir ett så mysigt sken, men var skulle den passa?
Sven vill ha men inte jag!
Jag vill ha men inte Sven!
Den ena är för liten och den andra för stor för arbetsrummet, eller?

På andra sidan gatan hittade vi ytterligare en lampaffär med ännu fler fina lampor som vi ville ha.

I taket i Eriks rum så man inte tjongar i lampan hela tiden?
Skulle så gärna vilja ha den turkosa men den vita passar nog bäst i arbetsrummet.
Den kopparfärgade lampan SKA vi ha i Eriks rum men inte idag.

Eftersom vi åkte in så sent så var vi jättehungriga. Vi väntade tills lunchrusningen var över och klev in på en liten italienare som var som ett hål i väggen. Det var trevligt där med mosaik på väggarna och det var alls inget fel på maten som var både fint upplagd och god. Undrar om jag kommer att hitta stället igen?

Restaurangen
Spagetti Carbonara

Efter Folkoperan låg det en Hemtextil outlet som vi gick in i. Där sålde man lakan, handdukar och gardiner och en massa annat. Hittade första julklappen och så mycket fina gardiner. Jag vill ha fler rum hemma!!!

Handdukar från DItzingers, minns ni dem?
Eller så kan man göra ett själv!

Kusin Maria har fått för sig att virka en pläd och jag blev himla sugen också. Jag skulle kunna ta samma färger som det finns i gardinerna och få det att passa ihop. Men nu ska jag göra färdigt överkastet först! Sen får vi se! Och dessutom har jag aldrig virkat en enda ruta i hela mitt liv!

Affären bredvid hade en så ofantligt fin skyltning när man kom in i affären. Visst är det snyggt?

Dekoration i beige

Vi var inne i varenda loppis-butik också. Sven tittar efter små seltserglas och jag tittar efter oranga glas. Mycket såg vi men inte det.

Sedan kom vi till alla keramikaffärer och gallerier. Det var verkligen befriande att gå in på Blås och Knåda för det var mycket som var så fult och skevt att jag känner mig som en kung på det jag gör. Och ingenting var ens i närheten att likna mina saker. Men det här var riktigt, riktigt fint!

Kanske ett nytt paraplyställ?

När vi gått hela vägen bort till Götgatan så vände vi och gick hela St. Paulsgatan tillbaka. Vid Mariatorget tog vi en fika där de har de allra godaste kringlorna med pistagefyllning!

Det finns att välja på.
Lyxsaffransbulle till Sven och pistagekringla till mig!

Men vi kände oss inte färdigturistade i Stockholms utbud av affärer så vi åkte in till stan och gick mot PUB. Inne på Indiska hittade vi ännu fler lampor!

Den här lampan skulle också passa i Eriks rum om man inte slår skallen i den vill säga!
Bilder att skicka till Anna som letar gröna kuddar.
Och fler gröna kuddar.

En annan affär som har massvis med fina saker är Mique. Jag var där med Anna häromveckan och hade inte en aning om att det fanns så mycket fina saker (och en hel serie med Ernst-saker också!) så nu var vi där igen och kollade.

Mique

Jag ska inte plåga er med ytterligare en genomgång av sortimentet på Habitat och Room men man måste bara gå dit! Habitat har en massa trevliga saker och det är inte dyrt alls.

Det enda vi köpte under hela dagen var dessa två fina ljushållare som ger ett jättemysigt sken. 79:-/st på Selected by Room.

Svarta ljuslyktor

Till slut kroknar även den bäste och helt plötsligt kändes fötterna helt ömma som om man inte skulle kunna ta ett steg till. Det är kanske därför man börjat öppna barer inne i varuhuset. I Pub-huset finns det tex en champagnebar. Och där slog vi oss ner.

Sven beställer
Mysig utsikt över Hötorget
Vi vilar oss och funderar på vad vi ska göra när vi kommer hem igen.

Innan vi åker hem tar vi en runda på Kicks. Det är dags för en ny parfym. Vi får tips på sorter som expediten tror ska passa oss och vi sprutar ner oss för att känna efter hur de passar på oss. Det känns skönt att ge igen för alla som stinker på tunnelbanan. Nu är det vi!

Luktade bra i början men sen var den inte så speciell.
Vilken som av dessa båda fick mig att vilja äta upp Sven!

Sen åkte vi hem igen i störtregnet och käkade rester från dagen innan. Medan Sven satt och lyssnade på radioreferatet av Portugal-Sverige inne i Annas rum, satte jag på Pink Floyd och ägnade mig åt mitt överkast. Jag avslutade kvällen med att sy fast allt fel, och får börja morgondagen med att sprätta! :-(

Jag börjar sy ihop mitt överkast.

Och i morgon är det vanlig helg igen, men alla borde ta ledig en fredag här och där och bara strosa runt och vara onyttig. Det är skönt och det gör helgen längre!

,,,,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.