Vackra vänliga Växjö

Ett hotell som serverar äggstanning men INGEN bacon!!! Dåligt! Men vi checkade ut, tog loss cyklarna och tog en tur på stan. Vi cyklade runt sjön och avvaktade att klockan skulle bli 10 och affärerna öppnade. Det var väldigt vackert runt sjön.

När vi tagit dessa foton stod en schnauser vid min cykel och ville inte gå där ifrån för han älskade doften av olja och konsistensfett. Hans husse sa att han egentligen borde använda bensin som after shave. Kul hund!

Vi hamnade vid domkyrkan, som gjorde mig lite besviken men vilken glaskonst som fanns!

Utanför domkyrkan kom en sån där stor hund ni vet som man ibland kan missta för en matta, och släpade på sin husse. Han var inte det minsta sugen på att gå en promenad utan la sig precis vid mina fötter. Han var säkert lika lång som mig men bara 12 månader. Jag frågade om han fick fästingar och ja, det är ingen ras för mig. Nej, nakenhund får det nog bli i så fall…

Vi tog en god kopp latte på Espresso House, som man kan lita på. Sen var det dags att leta upp skyltfönstret där jag såg klänningen jag ville ha.

Efter nästan en timme i denna trevliga affär är jag ägare till en minst lika cool regnjacka som Sven har…och två klänningar och en top. Med 70 % rabatt så hade jag råd!

Det var lunchdags och av en händelse hamnade vi på Huseby, godset som blev så omtalat på 60-70 talet med sin ägare Florence Stephens. Det var mycket spännande och maten var vansinnigt god!

Bräckt oxbringa med pepparrotssås, färskpotatis och primörer 155 kr
Häftiga rosenspaljéer men rosorna hade blommat över
Skojiga statyer i fiber som såg ut som stenar
Vackert vid vattnet

Vi bestände oss för att kika på original-IKEA när vi nu var i Älmhult. Oj vad besvikna vi blev när vi såg den blå lådan! Men det var ju muséet vi skulle till. Det var också där originalaffären låg. Och där fanns ett museum!

Personalen var hur trevlig som helst. De vuxna besökarna mindes inget av Corona och klämde sig in nära där man stod, och de små barnen, inte alla men tillräckligt många, var totalt ointresserade av att vara där, och skrek ut detta faktum högt och ljudligt. Suck!

Men trots allt! Jag är så ÖVERLYCKLIG! Ingen kan fatta vilken gåva jag fick idag. Jag har en himla massa sparade IKEA kataloger hemma, den äldsta 1973. Och just det omslaget kunde man simulera på plats och med en möbel jag tjatade så mycket för att få men aldrig fick!

Min egen katalog!

Ja och så lite fler bilder därifrån

Vad man suktade efter detta på 90-talet!
Klippan i grå betong till trädgården?

Att fika i Älmhult var lönlöst och till slut hamnade vi på en mack där vi båda brände tungan. Kl 18.26 ska vi anlända på Blygatan!

Fikadags

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.