Vår svinstia

Det är ju inte bara så att det är roligare att vara utomhus på våren som gör att allt inomhus blir lite eftersatt. Vi har ju äntligen kommit till skott med att renovera Annas rum. Men det innebär rätt stora påfrestningar på resten av huset.

Först och främst skall rummet tömmas och då passar det ju bra att stoppa in allt i Eriks gamla rum som vi ändå inte använder.

Här finns allt, utom plats!

Allt fick naturligtvis inte rum där så vi fick hitta på andra kreativa lösningar. Därför hamnade en byrå i mitt arbetsrum och där hamnade även spegeldörrarna lutade mot mina bokhyllor. Känns inte så roligt att hålla städat i det rummet heller längre…

Mitt arbetsrum

När vi ändå slipade parketten i Annas rum kunde vi lika gärna göra hallen också, där den förra slipningen blev riktigt usel. Från att precis haft världens finaste hall, så är det nu ett katastrofområde. Vi får inte lägga dit någon matta på tre veckor, men vem vill det när det springer hantverkare med smutsiga skor fram och tillbaka hela dagarna. Alltså har vi nu en alternativ matta där.

 

Se så fin parketten blev?
Den nya hallen

Och i badrummet lyckades vi trycka in Annas skåp som vi tog hem från Linköping men råkade tappa när vi lyfte in det i lastbilen. Det blev inte så fint efter det. Och eftersom det står framför krokarna så får jag lägga alla kläder på skåpet istället.

Nytt badrumsskåp

Som om det inte var nog så tömde vi landet för vi hade tänkt hyra ut det. Alla kläder vi hade där nere la vi i stora sopsäckar som vi antingen skulle tvätta och lägga undan eller skänka till Myrorna. Och så blev det en himla massa stryktvätt :-(

Tvättstugan full med saker vi tagit hem från landet
… och tvättat

Och sen har jag inte haft tid att ta hand om växterna vi ställde in i höstas och som ska ut i trädgården igen, de som överlevde vill säga. Resten ska kastas. Men någon måste göra det!

Växter från förra sommaren som inte klarat sig eller som ska utomhus

Eftersom det är så himla stökigt i källaren så vill man inte gå ner dit. Följden blir att allt travas i hallen för att en annan dag bäras ner i källaren. Undrar just när den dagen kommer?

 

Hallen med allt som ska bäras ner i källaren….

Vårt vardagsrum är ganska förskonat men det har hamnat saker även här:

En lampa i vardagsrummet
En matta och en spegelväggsdel i vardagsrummet
En hallmatta i vardagsrummet

Ja, det har gått så långt att det inte ens är roligt, ens nödvändigt, att bädda sängen!

Sovrummet

Det enda rummet som egentligen är ok, är väl Annas rum, för där håller snickarna det städat.

Annas rum – snart klart!

Till och med utomhus är det stökigt! I vår hacienda är det fullt med körsbärsblomsblad. Vi dammsuger och dammsuger men det kommer bara mer och mer!

Till och med utomhus!
Här skurade jag i morse!

Och idag, för att göra det hela ännu värre, så plockade vi med oss en av mamma och pappas fåtöljer hem. Den ska vi ha i Annas rum när det blir klart.

Till råga på allt!

Man går från kaos till visshet, jag vet. Men vi har inte så mycket tid på oss. Näst nästa vecka får vi storfrämmande och då måste allt vara perfekt! Och framför allt måste det finnas sovplatser. Jag tror inte att det räcker att vi ställer in en säng i Annas rum som det ser ut nu. Det kommer att bli slitigt fram tills Nationaldagen, jag lovar!

,

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.