Vi är fortfarande här

Idag ville Sven inte jobba i trädgården. Han var trött, inte minst efter att ha gått nattvakt på båtklubben fram till ett i natt. Så idag ska vi åka in till stan och vara turister, för vi kommer nog inte iväg idag på något längre äventyr. Vi har våra planer på ostkusten men i Västervik är det just nu Visfestival och då finns det ingenstans att bo.

Vi bestämde oss för att åka till T-centralen och därifrån ta pendeln till Odenplan så hade vi ju sett allt det nya. Sven hade bara ett önskemål och det var att få komma till ett Teknikmagasin och hitta en hållare till sin iPad som han skulle ha på båten. Det roliga var att en av affärerna vid pendeltåget var just Teknikmagasinet så han fick sin första påse innan vi ens kommit fram.

Vi åker ner vid T-Centralen
Sven framför en konst
Och jag framför en annan
Sven har nog inte åkt pendeltåg sen han bodde i Flemingsberg
Superfin konst vid Odenplans station
TV-skärmarna vid Odenplan

Vid Odenplan tänkte vi se om vi hittade en mindre picknick-filt på Åhléns men de hade redan reat ut sortimentet (till förmån för kräftskiveattribut). Jag fattar inte varför man måste planera så mycket så att man redan i april ska tänka ut vad man behöver inför sommaren för när sommaren kommer så finns det inte längre att köpa. Idiotiskt!

Efter mycket vånda så kom vi till slut till Drottninggatan där vi hittade ett ställe som serverade Croque Monsieur. Vi beställde och SEN fick vi veta att det inte fanns någon toalett. Då bad vi att få avbeställa ordern och hon hade problem med hur hon skulle kreditera oss. Då gav jag henne ett ultimatum. Om jag fick låna deras toalett så behövde vi inte gå därifrån. Och lät mig, och vi åt världens godaste varma mackor!

Croque Monsieur
Gulddraken vinnare 2014

Vi tvärade över till röd tunnelbana skulle man kunna säga. Vi passerade Adolf Fredriks kyrka men konstaterade att vi aldrig varit där inne. Det var väldigt mäktigt, en liten kyrka men minutiöst välbevarad och med orgelmusik i bakgrunden. Hade kunnat stanna längre.

Ljusstake
Ljuskrona

Vi hamnade till sist på Birger Jarlsgatan där O’Learys hade blivit Pitchers och där både Sven och jag ville rätta tjejen och säga att vi ville ha TVÅ glas vitt vin när hon ville ha 98:-. Lär er det Långbro Värdshus!

Vattenhål

Efter det gick vi till Stureplan, igenom Sturegallerian och ner för Nybrogatan, utan att gå in i en enda affär (jo, en skoaffär bara, men jag var lite avis på Svens 2 par skor han köpte på Burestads vid Odenplan!)

Vi tog en fika på Espresso House där vi satt mitt utanför nästa turistmål!

Fika först och shopping sen!

Här fanns det förstås hur mycket snyggt som helst, men med priser som var absurda. Hittade en snygg pall för 26000:-. Men denna hylla var verkligen snygg och vi vet precis var den ska stå också. Kan ju inte vara så svårt att bygga själv. Det blir som ett pussel: Vilken bit ska sättas dit först?

Bokhylla på Nordiska Galleriet 36′. Nu ska vi bara hitta trät och tänka till i vilken ordning pinnarna ska monteras!

Sen spenderade vi väldigt mycket tid i en Kavat skobutik men vi vågade inte köpa några skor till Ella trots att Erik försökte mäta hennes fötter och sms:a måtten. Istället åkte vi hem. Jag fick sitta bredvid världen äckligaste kille och satt med en massa påsar och grejer och samtidigt försökte äta en macka och dricka morotsjuice på tåget. Fattar folk inte hur mycket de äcklar andra. Vi kommer inte att äta kvällsmat ikväll. Tack så mycket!

Men hem och öppna poolen och lägga upp sina trötta fötter på en stol och konstatera att det blev 16000 steg idag!

Hemma igen

Fast så länge gick det inte att sitta. Vi är helt fascinerade av den toppdressing vi gjorde ute på förgården. Sven blandade i 5 skopor gräsfrö per säck med toppdress och spred ut. Sedan har vi vattnat det så att det har varit konstant blött. Och det gav resultat! Nu är det gräs överallt. Nu är det bara resten av förgården kvar att fixa. Men samtidigt måste jag hinna måla staketet, för det går inte att måla när det är nysått, vilket syns på bilden. Man ser hur långt jag hann….

Sått den 3/7 idag den 12/7!

I flera år har hörnan på vår mur varit trasig och legat ovanpå muren. I kväll har vi limmat den med något gammalt lim som Sven hittade i källaren. Det verkar härda väldigt dåligt. Men i morgon kommer vi att fylla igen alla sprickorna med betongspackel och det ska förhoppningsvis göra så det håller ihop ordentligt.

Vi lagar äntligen muren!

Det sista vi gjorde innan vi taggade ner, var att klippa det lilla familjeträdet. Det är svårt att få det att växa som ett paraply när man inte vet vilka grenar man får klippa bort. Eftersom det är ett familjeträd med 3-4 sorter så vill man ju inte klippa bort en hel sort genom att klippa fel gren.

Beskuret äppelträd (familje)

I morgon blir det nog trädgårdsarbete igen. Det är mycket som ska till tippen nu!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.