Vi blåser bort

Det är söndag och den första semesterveckan är avklarad. Vi ska ut och hälsa på våra fd grannar från Sköndal i deras sommarstuga. Vi brukar göra det varje år. Förra året regnade det, och det har man spått att det ska göra i kväll också. Just nu blåser det som bara den och vi är glada att vi inte valde att ta båten hit, för då hade vi väl varit som isbitar då färden borde ta ca 2 timmar. Nu blir vi hämtade och det tar ungefär 10 minuter.

Ner mot hamnen
Jag klär mi bekvämt

Så är vi framme på ön där vi spenderat så många Midsommaraftnar tillsammans med hela Norra Sköndalsgänget. Så mycket roligt vi har haft tillsammans och med alla barnen. Nu är alla barn på väg att skaffa sig egna familjer, och själv känner jag att det är ganska skönt att få en paus från smågrodorna och säckhoppning. Tids nog är barnbarnen så stora att man måste börja hoppa igen!

Nere vid bryggan

Vi får kaffe och sockerkaka när vi kommer och sedan delar vi upp oss och grabbarna går omkring och ljuger utomhus medan vi sitter och myser i soffan inomhus.

Vi hinner med en fika nere vid bryggan innan vi blåser bort
Det blir nog mycket inomhus ikväll
Här bor det många barnbarn

Det man bara inte kan låta bli att titta på när man är där, är alla stora färjor som går förbi. De är ju stora som flervåningshus när de kommer förbiglidande en efter en.

Svårt att koncentrera sig när det är så många båtar
Fartygsspotting
Och så börjar det regna
Ännu en båt

Kl 18 kommer även Olle och Maggan. De var de första som flyttade hit, och det var hos dem vi alla klämde in oss på midsommarafton. Sedan vi flyttade från Norra Sköndal så träffas vi ju inte lika ofta, men det är så skönt att veta att man har sina gamla vänner, som man har en gemensam historia med, som ingen kan ta ifrån en.

Alla är samlade
Lite tilltugg före maten
Vi pratar ihjäl oss
Sociale Sven
Det regnar ute

Det fanns otroligt mycket att prata om, och då menar jag inte att vi satt och ältade om gamla tider, utan det var mycket att ta i kapp. Så vi kom inte i säng förrän närmare halv 2 på natten, och man är ju inte riktigt van vid den dygnsrytmen.

Jag vaknade kl 4 första gången och gick upp och ställde upp dörren så jag kunde höra vågorna klucka och känna havsluften där jag låg och sov.

Inte fy skam att sova med öppen dörr och höra vågorna klucka

Nästa morgon var det likadant väder med sol, moln och blåst. Vi åt frukost och sen blev vi ilandskjutsade.

Fint men blåsigt nästa dag
Vi säger adjö

När vi ändå var där ute så bestämde vi oss för att “göra” Gustavsberg. Vi började med att äta. Hamnkrogen hade både god mat och en häftig design på lokalerna.

Hamnkrogen

I en affär hittade jag dessa fåglar som är gjorda av plast fast man kan nästan inte tro det. Jag vet inte var de ska stå än, så tills vidare får de stå i uterummet.

Pippifåglar

I samma affär hittade vi en eldhund. Den ska man ställa i öppna spisen och lägga veden på så att det kommer luft under så att det blir en bra brasa. Vi har tittat på en tidigare men den visade sig vara för stor. Den här var perfekt, och tröttnar man kan man även använda den som skoskrapa fick vi veta.

Vår eldhund

På Iittala-butiken har den så mycket porslin. Nu bestämde vi oss för att köpa ytterligare 4 muggar men nu med mönstret Mon Ami. Vi tror inte ett dugg på att det var 2:a sortering utan det var bara ett sätt att sälja ytterligare muggar.

Senaste muggarna

Sen har de ju även Fiskars saker och man kan ju nästan köpa ihjäl sig på trädgårdsverktyg. Men idag fick det bara bli en ny sekatör.

Ny sekatör i rött

Ja, och så köpte vi matchande servetter till våra 3 olika muggar vi nu har.

Matchande servetter

När vi kom hem så hade jag nickat till i bilen hela tiden. Sven kastade sig i poolen men jag låg och läste min Agatha Christie. Men Sven är duktig han. Han lyckades somna till i solstolen sedan och nu på kvällen ligger han och sussar så gott i uterummet. Jag, däremot har inte lyckats sova en sekund på hela dagen!

Hemma igen med rimliga badtemperaturer

Vi brukar kunna tvätta fönstret bortåt en sju gånger på ett år, bara för att vi tycker det är så fint att titta ut genom ett rent fönster. Det känns som det är dags nu. Någon snäll, stor fågel har lyckat lägga en rejäl sats på det enda fönstret som är svårt att tvätta. Nu är det dags att ansöka om bygglov för en förlängd balkong!

Hur fåglar visar sin tacksamhet över att de får äta våra bär

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.