Vi bränner till Bremen

Jag är en sån där som packar med mig en egen kudde, men jag är också en sån där som glömmer den i bilen. Hotellets kudde kändes som om den var fylld med såna där bomullstussar man förr använde för att tvätta bort sminket och så tror jag de var antimagnetiska mot hud för de försvann så fort man la huvudet på kudden, men trots detta somnade jag efter en timme eller två. För Sven tog det 5 sekunder!Jag borde ha fattat när vi vaknade först halv 9, riktigt utsövda, vilket väder det var ute. Man sover aldrig så gott so. När det spöregnar ute. Och mycket riktigt! Det försvårar ju för oss som har tänkt oss en utomhusaktivitet idag. Men först frukost.

Inviger väskan jag köpte för guldpengarna jag fick av mina snälla arbetskamrater
Det föll aldrig oss in att det kunde bli dåligt väder på vår semester
Det känns som vi valde lite fel resai år!

Sven hämtade bilen och vi stuvade in våra saker plus våra extramackor vi brett till frukosten och så satte vi av söderut. Och det regnade hela tiden, och åskade och blixtrade. Vi svor för att vi inte hade något snarr i bilen så när vi kom till Flensburg så åkte vi till Citti-park, och där blev vi kvar i nästan 2 timmar.
Saker vi köpte: Godis till oss (och Ella), vita varggapsfrön, stor burk med örtkryddor till kryddsmör, 2 l plastpåsar, vin-juice, 1 flaska var av rött och vitt vin (med skruvkork) och ett väldigt fint födelsedagskort till en speciell person. Det guck bra att prata tyska till jag kom till ordet skruvkork, som jag inte fick lära mig i skolan ju….

Vi åker mot, om möjligt, sämre väder
Jepp, det spöregnar!
Lite shopping piggar alltid upp
En av många godishyllor

Sen åt vi upp våra mackor tillsammans med vindruvsjuicen, och till efterrätt kinderöverraskningar, som vi alltid äter i Tyskland av någon anledning.Resan till Bremen tar längre tid ju närmare vi kommer. Det verkar som alla ska till Hamburg!

Vi äter lunch
Och sen kinderöverraskningen!

Resan till Bremen tar längre tid ju närmare vi kommer. Det verkar som alla ska till Hamburg!

Bra resväder

Nu är vi två städer mer beresta! Vi har varit i Buxtehude och Zeven.

I Buxtehude kom vi mitt i någon form av konstfestival och alla affärer var öppna trots den sena eftermiddagen. Vi fick dagens första koffein (äntligen!) och Sven fick ett par ”tofflor” från en av de tre (!) skoaffärerna i staden. Jag fick inget!

Här borde det väl vara lite drag!
Dagens första kaffe. Vi hade 11 minuter på oss innan de stängde!
Vi kom mitt i en gammal folkvagnsutställning
Åsså jag å en gammal Fiat
Jag tycker den är väldigt lik Sta Gertruds kyrka!

Vi försökte hålla oss borta från Autobahn så vi siktade på en stad som heter Zeven, men hu vad tråkig den var! Nu är vi tillbaka på Autobahn och åker mot en stad som heter Cloppenburg. Det får bära eller brista!

Vacker väg åker vi på i alla fall!
Och längs vägen står husen på rad med sina prydliga trädgårdar!
Vi handlar en massa vatten, och en massa annat (förstås)

Det man inser när man är i Tyskland, att här håller man sig i skinnet. Sven körde in i en liten sten på parkeringsrutan som skulle förhindra att bilen hamnade för långt fram i rutan, och gud nåde en om man skulle spotta ut ett tuggummi på gatan. Och de flesta husägare här skulle slita sitt hår om de såg de flesta trädgårdar hemma i Sverige. Nagelsax är ordet!

Märks det att vi sitter i bilkö igen?

Senare samma kväll. Jag är så mätt så det känns som jag går i bitar och då har Sven ändå fått äta upp min mat. Jag är mätt, full och trött och vansinnigt belåten!

Med hotellrummet som är superrent och fint,

Sven inspekterar rummet. Vi fick nog visningsrummet. Känner igen tavlan…
Och svalt var det också!

Och maten på restaurangen öven om den är dyr, men vi stal ju mat på frukosten så det kanske kompenserar.

En liten ”complimentary” skaldjursrisotto
Sven försöker komma på vilket glas han vill dricka ur
Huvudrätten var lamm
Och förrätten knaperstekt vaktel (jag gråter….)
Också efterrätten som jag inte minns vad jag valde förutom att det var tonkabönor i….

Godnatt från Cloppenburg! Jag skiter i om jag inte fick ihop 10 000 steg idag! Och min kudde tog jag med mig in på hotellrummet!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.