Vi får nackspärr

Godmorgon! Vi har sovit förvånansvärt gott. När väl alla holländarna gick hem och sov, blev det ännu mer knäpptyst än vad öronpropparna fixade. Men vi ska ändå försöka byta rum till ett mot innergården. Det värsta med rummet är att golvet känns som det är vaxat med stearin. Tar nästan hellre heltäckningsmatta.

Godmorgon Amsterdam!

Sven tyckte frukosten var för dyr på hotellet så istället hamnade vi på ett bageri där vi betalade lika mycket för mindre mat! (=dumsnål).

På det här stället
Frukost

Det tog lite mer än 7 minuter till bussen och man fick nästan nackspärr av att hålla koll på bilar, cyklar och spårvagnar. Det bor ca 800 000 människor i Amsterdam, men det finns också 700 000 cyklar!

Kanal

Och sen tog vi oss till bussen ut mot flygplatsen igen! Av en tiggare lärde vi oss att alla husnummer utgår från Centralstation så man vet åt vilket håll man går åt! Det går inte att beskriva vilken kö det var till bussen ut till Keukenhof. Alla hade tydligen Skip-the-line-biljett! Sven hade bråttom och tyckte att vi skulle ta de sista ståplatserna på bussen. Då visste han inte att resan skulle ta en timme och att jag skulle vara tvungen att stå lutad mot en dam med pälsjacka hela vägen.

Vi väntar på 397:an
Skip-the-line_kön
Where is Wally?
1 timmes ståplats
Vi är framme!

Till sist kom vi fram och förvånande nog behövde vi inte köa för att komma in. Men folk var det, och tulpaner förstås. Fast mer förvånande var ju alla olika varianter av narcisser och hyacinter. Sven fattar inte varför inte våra 5-kronors julhyacinter från IKEA inte är lika stora…

Sven fotar
En av många inköpslistor
Om man vill få bättre bilder

Efter ett tag kom man in i ett flow där man inte märkte alla människor. Men vi konstaterade att vi aldrig någonsin sett en sån varierande blandning av olika människor och nationaliteter.

Vi var hungriga och törstiga men hittade inget bord så vi frågade om vi fick dela bord med 2 amerikaner om vi lovade att vara jättetrevliga. Det var de också och vi umgicks i en dryg timme och pratade om vårt gemensamma intresse, trädgårdsvisningar. Och kan hända planterar hon en hägg hemma hos sig i Cape Cod i år!

Någon går undan för att inte störa med sin cigarr
Våra amerikanska vänner

Lite lullig av ölen gick vi vidare och fortsatte med våra konstiga fotograferingsställningar för att få bästa tulpanbilderna. Jag tyckte det var barnsligt roligt att hjälpa till att få folk att skratta när de blev plåtade genom att sätta horn på fotografen som bara de fotograferade såg. Och jag var den som först lyckades fånga alla i hoppet på den här bilden!

Alla tog selfies (vi glömde pinnen hemma)
Bästa tulpanbilden?
Frozen yoghurt och capuccini
Fötterna börjar kännas svullna
Dekorationer
Om du har skrotbilar på tomten

Tulpanhjärta
Blommig klänning
Snålvin
Sven har tre storrökare vid bordet bredvid
Jag fick bästa hoppet!
Sven vill svetsa!

Vid halv 6 var vi ganska mätta men samtidigt ganska hungriga om ni förstår. Det tog en timme innan vi satt på bussen till flygplatsen där vi sen ska byta. Nu har vi ialla fall varsin sittplats!

Kön till bussen hem, nästan lika lång
Doften vid kön från ett brinnande askfat
Vi fick sittplats!

Nu har vi gjort den enda inplanerade utflykten vi hade. Vad ska vi göra nu?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.