Vi gör stan

Den här arbetsveckan har gått fruktansvärt snabbt och efter jobbet har jag dessutom hunnit med två aktiviteter för Segeltorps Villaägarförening samt att i kvällsmörkret betsa och lacka spaljén i hallen så att den äntligen är färdig för att Sven ska få sätta upp krokarna vi köpte för en hel vecka sedan! (Pust!)

Spaljén är äntligen färdigmålad, och Sven har satt dit krokarna.

Efter frukost skulle jag spendera lite frustrationstid med att installera en ny router som repeater hemma för den gamla verkar ha lagt av. Vi ska inte gå in på detaljer men jag väntar med detta tills en dag när jag ändå är på dåligt humör. När jag gick in i mitt arbetsrum som vanligtvis är väldigt mörkt, eftersom vi har satt på spegelfilm på fönstren, så badade hela rummet i sol! Och det hela fick sedan sin förklaring när jag tittade ut genom fönstret.

Blev lite förvånad över ljuset i arbetsrummet
Vi har fått sol även från norr!

Det känns ju tveksamt om jag ska ställa skrivbordet mot fönstret, som jag tänkt, när vi renoverar rummet (det sista!) för jag kan ju inte sitta med solglasögon framför datorn.

När Sven var klar med krokarna på spaljén och jag hade klippt gräsmattan stack vi in till stan. Även om vi bara bor i Fruängen (OK Segeltorp då) så är man sällan inne i stan, utan det är fram och tillbaka till jobbet som gäller. Men varför ska jag känna mig dum för det? Jag har full sysselsättning hemma hela tiden, så jag behöver inte springa på en massa konserter och muséer osv. Det känns faktiskt ganska skönt att det inte blir så ofta man åker in till stan för desto mer spännande blir det ju.

Södermalm är min mest hemmastadda del av stan. Jag jobbade totalt 5 år på Skånegatan och känner till hela området från Ringvägen till Folkungagatan. Det är alltid roligt att kolla vad som hänt sedan sist och det är så mycket människor ute, och lite speciella är det allt.

Vi åkte till Slussen för en mental inköpslista fanns förstås….

Vi går av vid Slussen och går Götgatan fram

 

Det är varmt i solen

Första stället jag släpar in Sven på är Designtorget. När vi kommer in minns jag faktiskt inte varför, tror inte att det är pga den lilla blåtandshögtalaren till mobilen, som de säljer, utan mer för att jag har tittat på knoppar till spaljén där, fast nu är ju den klar och jag har helt enkelt inte uppdaterat min mentala inköpslista bara. Fast jag hittade något som jag köpte. På jobbet går alla omkring med en vattenflaska hela tiden, utom jag. Jag försökte men den började lukta så illa vid öppningen så jag ville inte dricka ur den. Så jag har letat efter något med större öppning. Nu hittade jag något som kommer att slå alla med häpnad. En flaska med inbyggd vattenrening! Ja, och så köpte jag ytterligare pluringar. Varje gång får jag nya tips på vad de kan användas till….

Min nya vattenflaska till jobbet
Ett rött skohorn på Designtorget. Skulle det passa i hallen?

Vi vandrar vidare ner mot Medborgarplatsen.

Erik ringer

Nästa stop är Boolia där det ska finnas en häftig låda som är så snygg så man ställer fram den och använder den till att lägga allt som inte får ligga framme i den. Jag vet för Maria delade sin skärm med mig på jobbet igår och visade. Och där fanns den! Men vi fick beslutsångest för vi vet inte var vi skulle ställa en sådan låda och tills vi bestämt det får låda vara kvar i affären. 129:- om någon undrar….

En liten fin låda som gömmer alla saker

Men en av anledningarna till att vi åkte in till stan var för att leta efter en röd lampa som heter Charm på MIO men här hittade vi en mycket bättre så det var väl tur att vi tittade på lådan.

Äntligen hittade vi vår lampa till hallen, den fanns i alla färger, även rött
Ett skåp till “Annas rum” kanske, men 6500:- var för mycket på Boolia.

Så kom vi då äntligen fram till Bondens Marknad som började utanför Skatteskrapan på Katarina Bangata. Sven ville ställa sig i Bankomatkö men det ville inte jag, och tur var väl det, för man hade kunna köpa ihjäl sig. Nu blev det “bara” helgjorda ostar för 220:- och en massa roliga kex. Och så åt vi där förstås!

Det fanns hur mycket grönsaker som helst
…och svamp
… och smaskiga bullar
… och konstiga pumpor
… och morötter
Vi åt laxcrepes och drack blåbärssaft

Sen bestämde vi oss för att gå och köpa varsin latte och sätta oss i solen och äta upp kaffebrödet vi köpt, en äppelkaka, en stor kardemummabulle och en havrekaka. Vi handlade på ett fik i Skatteskrapan och Sven slog sig ner på ett betongräcke med galler bredvid. Det tog ett tag innan vi fattade att det var ventilationen till tunnelbanan. Typ när andra tåget körde förbi under oss. Såååå mysigt såååå! :-) Men fikabrödet var smaskigt!

Och fikade utanför Skatteskrapan

Jag smet in på Apoteket och konstaterade att man äntligen fått in Nicorette 2 mg som har varit slut hos leverantören i säkert 2 månader… Nu känns allt lugnt igen! :-)

Götgatan mot Skatteskrapan

Jag hade fått tips om en affär som heter China Li på Ringvägen som skulle ha allt så vi begav oss dit. Och då passade jag på att köpa ytterligare ett fat till min blomkruka i vardagsrummet som inte passade, men det här kunde jag åtminstone använda. Och så hade de förstås min favorit sesamolja!

 

Här fanns så många saker
… i så många färger

 

Kul meddelande

 

Vi gick förbli en mattaffär där vi såg en jättefin matta som skulle passa så bra i “Annas” rum, men vi ville inte släpa runt på den hela eftermiddagen så den fick vara. Det fanns två av den så vi hoppas den finns kvar på måndag. Istället gick vi förbi Järnia på Katarina Bangata. Det är en sån där gammaldags järnaffär som har allt. Vi köpte nya glödlampor med glödtråd till ytterlamporna på landet för de hade gått sönder enligt Erik som är där, och så köpte vi en kontakt till lampan vi precis köpt så att Sven kan sätta upp den när vi kommer hem igen.

Sofiagatan (inte så förvånande….)

Det var fullt med folk överallt och vi var inne i alla affärer runt Skånegatan och ja, vi hittade födelsedagspresenter till alla kusinerna, som fyller år i september allihop! Jag säger inget mer…

Till slut avslutade vi där vi startade med en stor kall öl på Befeeter Inn (jag är inte säker för jag är inte så bevandrad i pubar i stan i allmänhet och på Södermalm i synnerhet, men kall var den och gott var det!

Till slut, lite vila på Befeeter Inn (eller vad det kan ha hetat)
Öl på bordet, och påsarna under

Vi tog St Paulsgatan bort till Mariatorget på vägen hem. Affärerna var stängda men Sven var inne och köpte kaffebröd till eftermiddagsfikat.

St Paulsgatan, lite som utomlands
Van der Nootska palatset hade glömt att stänga dörren
Mariatorget
I tunnelbanan med matchande blomma
Jag med alla paket
Sven på tunnelbanan

På vägen hem gick vi förbi Lidl och köpte mjölk och varsitt par fordrade gummistövlar att ha på landet. Den affären slår allt! Sen kom vi hem lagom tills killen som ringt om vårt marmorbord. Han skulle ha det på ett hotell som han ägde på Sri Lanka. Det gör mig övertygad om att jag aldrig mer kommer att se bordet, för till Sri Lanka åker jag aldrig mer! Om du undrar varför så läs här!

Vi packade upp det vi handlat och tog sedan en fika i kvällssolen!

Alla ostar och kex vi köpte på Bondens Marknad. Kvällsmaten är fixad!
En kvällsfika i solen
Kvällshimmel mot Skärholmen

Ja, och så här fin blev lampan när Sven satte upp den! (Nu är det bara skohornet kvar!)

Vår nya röda lampa

 

,,,,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.