Vi piffar och puffar…

Det är helg igen och det finns massvis med saker som ska göras den här helgen:

  • Vi ska installera luftkonditionering i “fyrkanten” för att se hur svalt vi kan få där
  • Vi måste städa andra förråd för att få in sakerna som idag står i “fyrkanten”
  • Vi ska köpa tyg för att sy nya vardagsrumsgardiner
  • Vi ska hitta tyg att klä om fåtöljen som jag köpte
  • Vi ska klä om fåtöljen också
  • Vi ska hitta en matta till sovrummet för det ekar därinne när vi har fått spegeldörrar
  • Vi ska baka mer morotsbullar
  • Vi ska köpa skärmar och sätta upp i trädgården mot vägen tills buskarna växer upp
  • Vi behöver handla mat
  • Vi ska slappa och vila ut

Så det är väl bara att sätta igång då!

Medan vi sitter och sölar vid frukostbordet så sliter grannen för fullt för att få upp sin årliga, kitschiga julbelysning. Det är plastrenar på taket och tomtar i neon som jonglerar med paket och andra spännande saker. Vill vi beskriva var vi bor så räcker det med att hänvisa till vår granne med julbelysningen så vet alla var det är.

Nu är det hög tid att sticka innan hela Stockholm ska ut och shoppa.

Det är dags att vara nyttiga!

Vi börjar med att åka in till Södermalm. På St Paulsgatan ligger Tygverket, en affär med mycket tyger. Där borde vi kunna hitta ett passande tyg till stolen jag köpte. Och mycket riktigt! Bland stuvarna hittade vi tyget vi tyckte bäst om. Och halva priset var det dessutom. 283:- som hittat!

Tygverket på St Paulsgatan
Stolstyget
Kan bli bra…

 På Tygverket hade de även världens bästa pryl som jag köpte på en mässa en gång. Det är en förvaring för undertrådsspolar och den är gjord i gummi, vilket innebär att den håller spolarna på plats. En julklapp fixad!

Världens bästa undertrådshållare

Sedan blev jag också pålurad en magnetisk nålask. Det var inte svårt då jag råkade hälla ut hela nålasken i förrgår. Nu behöver jag bara hålla magneten över nålarna så fastnar de.

Magnetisk nålask

Sen hade vi inte mer i stan att göra utan åkte vidare till Box-huset i Kungens Kurva. Nu finns det bara 3 affärer var och där får man garanterat handla i fred.

Box-huset i Kungens Kurva

Vi fortsätter att köpa mattor till halva priset. Efter att vi satt dit spegelväggar i sovrummet har det börjat eka där. En matta borde lösa det problemet. Vi vill också äntligen hitta en matta att lägga under soffbordet i vardagsrummet. Och sedan är det utmaningen att hitta en tillräckligt liten matta ner till källaren. Där har vi en golvbrunn som tar hand om hela områdets dagvatten. Och på vintern drar det kallt. Men vi upptäckte förra vintern att det hjälper att lägga för brunnen. Vi lyckades hitta 2 av 3 mattor, men sovrumsmatta får vi leta vidare efter.

Nya mattan vid soffbordet
Äntligen en ny matta
Vi önskar att vi hade plats någonstans för den här mattan. Finast i hela affären!

Så vi åker vidare till Rusta. Men det enda vi hittade där var en pannlampa till Anna för 49 kr och det tyckte Sven det var värt att stå i kö för. Jag går vidare till Stoff & Stil för att hitta gardintyg.

I vardagsrummet har vi panelgardiner i grönt och beige, men egentligen skulle jag ha velat ha röda, så nu tänker jag sy själv eftersom vi nu har fått en jättebra tygaffär så nära. Men naturligtvis finns det bara 4,5 meter kvar av tyget (och jag behöver 7 meter). Så det blir till att vänta 2 veckor då… Ja, eller åka till Jysk och hitta alternativ.

På Jysk hade de den perfekta röda färgen som jag ville ha! Men tyvärr bara 2 paket med gardiner och vi behöver 4. Vi blir som vanligt rekommenderade att åka till Högdalens Centrum för de ska ha i lager.

Det var länge sedan vi var där, men vi märker genast en helt annan stämning där än i Kungens Kurva. Här har folk gått man ur huse, så som man gör på lördagar i tex Västervik. Lite för att träffas och lite för att det är helg. Järnaffären hade 30 % få hela sortimentet och en lapp i fönstret som bad alla att handla där så att affären kunde ligga kvar i centrum. Så det gjorde vi. 30% ger väldigt låga priser!

Systembolaget i Högdalen är av den gamla sorten där man får ta en nummerlapp och vänta på sin tur för få handla över disk. Det blev stressigt värre att försöka hinna titta igenom deras montrar innan det blev vår tur. Men jag brukar fotografera vinrecensionen i SvD om det är något som verkar bra. Och den här veckan var det 3 röda viner med högsta betyg och 3 med näst högsta. Vi köpte 2 av varje förutom Grand Fuedo som de inte hade. Sedan bunkrade vi med glögg, och inte minst årets Blossa med smak av ingefära.

5-tärningars vinerna

Vi passade sen på att handla på Coop i Högdalen. Man behöver all inspiration man kan få, och att handla i en ny affär hjälper alltid till. Vi stannade till vid fiskdisken och fick ett infall att köpa strömmingsfilé tills i morgon och där fick vi en något oväntad hälsning.

En oväntad hälsning

I vår ålder så gör man annorlunda impulsköp. Det här kom vi hem med, eftersom Sven vägrade lämna affären utan det.

Sen åkte vi äntligen hem igen för att sätta igång att fira helg! Först lite för att komma i stämning.

Nu stannar vi hemma och myser

Sven gick ner i källaren och började städa garaget och jag målade om öppna spisen som hade blivit så sotig när det var stopp i den.

Öppna spisen uppiffad

Och sedan fick jag äntligen upp skylten som vi köpte i Danmark, och som skulle bli pricken över i i vårt sovrum. Och det blev väldigt fint till slut (inte bakom tavlan kan jag dock berätta).

Den danska skylten äntligen uppsatt!

Nu är det dags för nya kulinariska experiment som sen ska intas framför TV:n utan att spilla på nya mattan. Det är Så mycket bättre, i kväll med Magnus Ugglas låtar.

 

,,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.