Vi skippar mellandagsrean

SÅ nu har vi slappat klart! Det är dags att ge sig ut och få lite stimulans i form av nya människor. Vi använder oss av kusin Maria som en ursäkt att få åka in till stan och gå i butiker! Sven släppte av oss vid Mood, som vi han gå igenom medan han letade efter en parkeringsplats.

Taket utanför Mood, onödigt men snyggt!

På Spiti finns det många saker till ett bordelliknande gästrum. Vi gör en snygg inventering och konstaterar att jag skulle kunna fylla hela dubbelsängen i gästrummet med snygga kuddar, men då skulle ju inte överkastet synas!

Min syster sa en gång till mig att hemma i vårt radhus så luktade det liksom alltid rå köttfärs. Med tanke på hur många misslyckade brasor vi har försökt oss på i helgen kan jag tänka mig att det luktar grillkorv nu. Men det kan man enkelt ändra på genom att köpa doftpinnar att ställa i mumsiga oljor. Så jag har nu köpt Durance “Hibiscus Pourpre”. (Och så här i efterhand kan jag konstatera att jag är glad att jag inte satte i 3 pinnar som hon rekommenderade för den enda pinnen jag satte i suger upp så mycket doft och sprider det så att man nästan blir yr i huvudet!)

Doftoljor från Durance – mums!

Här kommer lite andra saker som var fina i butiken, men som vi INTE köpte.

På Marias önskelista
Snygga lampor (och spegel)

Sen hittade vi till slut Sven och hamnade på den gamla bion på Biblioteksgatan. Där ligger en affär som heter Urban Store. Lite märklig för nästan alla tryck på böcker, muggar mm innehöll ordet “fucking”, men jag antar att vissa tycker att det är trevligt…. Det roligaste var väl en mugg med en “ficka” på utsidan man kunde stoppa en kaka i. Sven stod mest och tittade på arkitekturen, medan Maria letade efter strumpor med haschblad på till sonen (och hon hittade….)

En före detta bio
…blir en affär istället!
Sven studerar arkitekturen!

Och jag minns att det var på den här biografen som jag såg Yanks med Richard Gere. Inte lika upphetsande idag!

Vi gick vidare och hamnade utanför Wienerkonditoriet. Det är bara på Biblioteksgatan som man kan få folk att köa för att fika. En hovmästare visade oss till ett bord i “bageriet” (om vi kunde nöja oss med det….) och det fick vi ju göra om vi inte ville vänta till någon av gästerna behagade resa på sig. Vi beställde latte och wienerbröd.

Vi satt mitt i vägen för alla servitörer
Gofika
Man vågade knappt röra om i koppen!

Jag vet inte hur mycket pengar de lagt ner på att styla stället men toaletterna var helt fantastiska. De såg ut som tidigt 1900-tal fast de var helt nya!

Toaletterna
Marmortrappan upp från toaletterna

Lite bilder på godsakerna i disken kanske inte är så fel att fresta med!

Mums fillibabba
Ännu mera mums!

Sen gick vi vidare upp mot Östermalmstorg och råkade hamna mitt i Body Shop-rean. Jag bunkrade med pumptvål fram till nästa års rea!

Jordgubb, Satsumas och Pink Grapefruit

Inne på Nordiska Galleriet var det inte mycket man hade råd med :-). Men det fanns mycket inspiration. Men det kommer nog att ta ett tag innan jag övertygar Sven om att vi måste börja om igen med vardagsrummet! De här små skålarna hittade jag som jag tänkte man kunde ha doftolja i, men såna kan jag göra själv i keramik!

Bildstudie så jag minns hur de såg ut!

På Nybrogatan låg det helt oväntat en Koh Pangnan. Hela restaurangen lystes upp av mångfärgade ljusslingor, och det gick bara inte att gå förbi. Dessutom var klockan 4 och vi hade ännu inte ätit lunch! Dags för en paus!

Mysbelysning på restaurangen
Ja, jag vet! Ännu mer toaletter, men de hade ju självlysande färg därinne!

Den sadistiska servitrisen ställde fram en skål med sallad och lämnade oss att titta på menyn.

Sallad till förrätt

Hon berättade att den hade dressing gjord på fisksås och koriander, men hon berättade inte hur in i h-e stark den var. Där satt vi och hostade i kapp och väntade på att servitrisen skulle komma tillbaka och ta beställning så vi kunde få dricka och skölja våra sargade strupar!

De godaste revbenen jag ätit i hela mitt liv!

Maria tog förstås det starkaste på hela menyn, kyckling i grön curry. Sven åt som vanligt kycklingspett med jordnötssås medan jag tog baby-ribs marinerade i vitlök. Till det kom en röd sås, som inte gick att äta utan att hosta upp lungorna, men en jättegod vit krämig sås som jag i stort sett slickade skålen på. När jag frågade vad det var, så berättade de att det var majonäs. Det hade jag aldrig kunnat tro och det kändes kanske inte så nyttigt att jag satt i mig alltihopa (men jag hoppade ju i alla fall riset i god LCHF-anda). Hur som helst så var det de godaste revbenen jag någonsin ätit. Hit kommer jag att gå fler gånger! Åh vilken trevlig servitör!

Jo vi fick lite dricka till sist!

Av någon oförklarlig anledning blev jag tvingad att köpa en pälsväst för 950:- i Sturegallerian. Det hade jag aldrig trott när jag gick upp i morse att jag skulle bli ägare till en sådan. Nu gäller det bara att hitta kläder som matchar till den så jag kan ha den på mig!

Den här kepsen “växte på en”, och jag kan tänka mig hur jag skulle gå omkring med den och undra varför folk glodde så mycket på mig hela tiden. Vi får se om jag är modig nog att åka tillbaka och köpa den. Jag passar vanligtvis inte i keps, men den här var mycket klädsam!

Keps i päls med kattöron

Inne på Lagerhaus, den sista butiken vi passerade på väg till parkeringsgaraget, hittade vi så äntligen flaskor att kunna servera bubbelvatten från min nya Soda Stream. De var lite finare och lite bättre än alla andra som vi tittat på i alla andra affärer.

Vattenflaskor

Sven satte sig och vilade ut efter den långa promenaden medan jag misslyckades med att öppna en flaska vin (korken gick av så jag måste trycka ner den i flaskan).

Sven slappar
Jag “luftar” vin

Nu är det dags för kvällens begivenhet: Att börja på vårt 3000-bitars pussel! Hur lång tid kommer det att ta, och kommer det överhuvudtaget att få rum på bordet?

Vårt nya Lidl-pussel

,,

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.