Vi som inte är i Alperna

Det är fredag och en efter en droppar dom  av för att packa sina skidor. Jag har aldrig hört om så många personer som är på väg till Alperna som i år. Själv fick jag en kort upplevelseresa i hissen på ett jobbesök.

Cool upplevelse att åka hiss när väggarna ser ut så här. Fredagsupplevelse på jobbet.

I kväll får vi besök av alla barn och barnbarn. I morgon är det något torsk-evenemang på Melanders Fisk, och då fick vi en kväll tillsammans. Så här såg vår cocktail-timme ut:

Fredagsmys
Centrumfigur

Vi åt tillsammans och tittade på På Spåret. Det var ju fredagskväll så det var svårt att hålla upp ögonen. Nästa morgon sprang Sven sin vana trogen förbi och köpte färska levain på bageriet i Segeltorps Centrum. Sedan var det Ella för hela slanten fram tills att de åkte hem till Anna för att kolla in hennes lägenhet. Senast var innan köket var helt klart.

Nya äventyr hela tiden
Puh!

Vi hade ju inte planerat något annat än detta besök så vi blev lite ställda. Vad skulle vi göra nu då? Men det stod fortfarande 5 kartonger med böcker nere i källaren (och lite annat) så vi bestämde oss för att åka till St Erikshjälpen. Och dit kan man ju inte gå utan att även göra ett besök i butiken.

Som jag slet med att få det här fin till Eriks rum. Nu får någon annan ta hand om den.
Hallmöbler II
Hallmöbler I

Anna hade pratat om ett telefonbord i hallen, så jag kunde inte låta bli att skicka lite tips!

Naturligtvis kunde vi inte låta bli att köpa lite saker när vi var där. Men huvudsaken är ju att det är minde än vad vi lämnar in.

Nya fina blåa glas som solen kan skina på (när den skiner)
“Ny” ytterkruka i metall
Den kan stå
…eller hänga

Fotogenlampan saknade glas men vi vet var man får tag på nya. Den här ska vi sätta i ett hörn vi öppna spisen ute i haciendan och elda i sommar. Den kommer att bli så fin!

När jag ändå är inne i uterummet så kan jag ju visa statusen på mina luktärtor. Segare får man leta efter! Nu har jag precis sått Sharons ros som jag fick från min Instagramkompis Michelle från Kanada.

Samtidigt i uterummet

Vi åkte förbi och hämtade Anna, som ju har lite svårt att handla med bara en arm, och sedan gjorde vi en utflykt till Pulsen i Flemingsbergs Centrum. Alla lördagar behöver ju inte vara den andra lik. I Presentaffären hittade vi rökelse med olika dofter. Den här kändes mest kontroversiell.

Rökelse med Cannabisdoft?

Resten av kvällen gjorde vi allt för att undvika Melodifestivalen, vilket inte var svårt alls. Jag kokade lammköttet i 1,5 timmar tills det var så mört att det föll sönder. Det var hur gott som helst.

Det är söndag och det fina vädret som var igår, då vi kunde sitta ute i solen och fika, är helt försvunnet. Det var grått och tråkigt och hade snöat i natt. Vi bestämde oss för att utföra storverk. Det var dags att uppdatera maten till 2017-års version. Först ut med allt ur alla skåp och lådor. Och sen fram med läsglasögonen, för att kolla alla bäst-före-datum.

Alla saker på bordet innan man börjar
Före – Man hittar inget
Efter – Inga gömda kokosmjölkar här inte

Det är tur att vi har haft burkar både hemma och på landet. Då kan både Erik och Anna få varsin. Vi dricker inte så mycket Oboy längre.

Vi behöver inte denna burk längre
Teburkarna från Terriergränd

Jag har aldrig i hela mitt liv lyckats ta hand om en hibiskus, och det verkar fortfarande gå precis lika illa nu. Men man får väl göra det bästa av situationen.

Oh no!
Så nära jag kommer semester just nu

Det här är nog den äldsta kryddan jag hittade i skåpet. Den gick ut på min 22-årsdag. Men å andra sidan brukar jag bara ha dem till att stoppa i apelsiner ändå.

Den äldsta kryddan i skåpet
Min 22-års dag

Alla gryn och flingor och torkade bär la Sven i en stor bunke. Det kommer att bli fågelmat. Vi kollade och det är ingen fara att mata fåglar med havregryn, tvärtom är det favoritmat för hackspettar, talgoxar och koltrastar. Sen för att göra det lite exklusivt hällde jag i silverfärgade sockerpärlor.

Lyxblandning till fåglarna
Jag tvättar av karamellfärg från flaskorna

På Sri Lanka köpte vi en massa hibiskusblad som man ska göra te av. Man kan dricka det varmt eller kallt men vi har förstås inte druckit det alls. Inte heller har vi gjort någon juice på de vita frukterna från något träd. Det skulle vara bra för magen, och det var säkert väldigt bra den där gången vi blev hembjudna till massören på hotellet på Sri Lanka, som bjöd på drycken blandad med vattnet från den egna brunnen. Blä! Men nu har det stått och samlat damm tillräckligt länge.

Hibiscusblad från Sri Lanka
Frukter från Sri Lanka

Och så ställde vi tillbaka allt på plats igen. Kanske inte på samma plats som tidigare, men på platser där vi kommer att hitta sakerna. Det är det som är tricket. Vem som helst kan rensa bort allt och kasta det, men när man börjar fylla på igen så blir det precis lika rörigt igen. Så det gäller att hitta platser där sakerna är lätta och hitta. Vi får väl se hur det ser ut till sommaren.

Inte en enda flaska som har för gammalt datum längre!
Våra skafferilådor lyser tomma
Min gamla påslåda har gått i graven

När vi var färdiga så kände vi att vi måste få lite frisk luft. Vi tog med oss en kasse med fågelmat och gick ner till Mälaren. Vad vi inte tänkte på var att det var fruset längs stränderna så vi kom inte nära några fåglar. Vi tog med oss påsen hem igen. Så får vi försöka igen när det blir lite varmare ute.

Tidigare på dagen, så frågade jag vår granne rent ut, när han var ute och skottade, om han hade något emot att vi hade planterat buskar utanför oss, trots att han sagt att det var ok när vi frågade i förväg. Detta, eftersom han nu har börjat skotta ut snön från sin uppfart och lägga den vid oss, vilket han aldrig gjort tidigare under de 11 år vi bott här. Jag har så himla svårt att förstå att det ska vara så himla kontroversiellt att vi försöker hålla den där lilla plätten fin. Det visade sig att han var skitsur för att jag skottat bort högen från häromdagen och spridit ut den på gatan istället, vilket var supersmart med tanke på att den smälte på en gång, istället för att bilda ett stort isblock som ligger kvar tills i maj. När vi kom hem från promenaden hade han visat sitt barnasinne och slängt snö på vårt staket för att visa var skåpet ska stå.

Förgården utanför oss

Vi stannade till i Bredäng och handlade där i en butik. Den hade inte lika stort sortiment som Pulsen i Flemingsberg, men bra många spännande saker. Det var helt klart inte sista besöket där. Nu ska Sven smaka jordnötssmör. Det har han aldrig gjort tidigare. Undrar vilken sylt jag ska blanda den med?

Vi fyller på förråden lite försiktigt

En sak som vi inte hade hjärta att slänga, fast den hade blivit gammal, var den här presentburken med kakingredienser som vi köpt för att ha som present, fast det aldrig blev så. Så när vi kom hem så bakade Sven ut kakorna och det blev också vår kvällsmat sen! I morgon är det jobb igen, men förhoppningsvis lite mindre kö på Essingeleden.

Kakmix
Kakor med vit choklad och tranbär. Mums!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.