Vi värmer upp

Tillbaka på hotellet kl 9 kan jag inte låta bli att kika på Hälso-appen. Jodå, det blev en hel del “gått” idag, trots att det bara var “halvdag”! 

Fast vi har egentligen ingen aning om var vi varit. Vi har hämtat en karta för att försöka fylla i var vi gått, men vi har inte packat ner något förstoringsglas (och det behövs)! Och så två personer med guldfiskminne! “Här stannade vi och drack kaffe!”, “Drack kaffe?”, “Nej jag menar drack öl.” “Drack öl?” Ja, och så fortsatte det! Här är utsikten vi hade när vi drack förresten! 

 Det är inte lika lätt att vara fotgängare här. Vi missade de 3 sekunderna det var grön gubbe på vår väldigt trafikerade gata, och jag lovar att det var värre än att vänta på 4:ans buss att vänta på nästa gröna gubbe, så vi springer och flaxar runt i Fiat-trafiken. 

   
Vi tog varsin Calzone på gående fot när vi kom in till stan. Den var så god så man bara ville grina, och lite hade det nog att göra med att klockan var halv 2, men den var också supergod. Men man fick spara på maten för vi ville ju äta på kvällen. Därför blev det bara en liten glass. Jag tog med hasselnöt och körsbär och Sven tog med pistach och mango. Det var supergott!  

Men inte så gott som kaffet (cappuccinon) vi drack några kvarter därifrån. Jag tror de hällde salt eller något ovanpå men den var så god och kostade bara 1 €. Och till det njöt vi av gamla videos av Trammps, Earth, Wind & Fire och Toto. Det verkar vara vanligt överallt har vi upptäckt!   

  
Deras banker har inte heller avskaffat kontanter så vi började få problem men till slut hittade vi en bankomat att länsa!  

  
Det har kanske inte undgått någon att vi ska bli farföräldrar i sommar, men vi vet inte till vad. Och vanligtvis har det ingen som helst betydelse utom nu! 
Man vill liksom inte köpa fel!

  Skor och väskor är vad man köper här. Jag ville att Sven skulle köpa de här coola skorna men han tyckte inte de var bekväma! Och väskaffärer finns det överallt! 

  Efter maten hamnade vi som vanligt vid Fontana di Trevi, där vi kom på att vi glömt packa selfie-pinnen! 

  Sven är superförkyld så vi får väl se hur det går att sova i natt. Upptäckte också när vi kom tillbaka att rummet nog luktar lite mögel i alla fall. Fick inte rum med balkong för de renoveras visst just nu.

  
Det ska nog inte komma 22.4 mm regn i morgon så vi hoppas på nytt rekord på stegräknaren i morgon kväll! Godnatt! Nu ska vi sova till ackompanjemang av italienska måsar och polisbilar! Till sist, utsikten från takterrassen!

  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.